Gavedryss og savn

I dag kom jeg over noen bilder fra jula i fjor. Da vi bodde i Oslo og hadde våre egne ting å pynte med til jul. Dette året begrenser julepynten seg til Kaspara-julestrømpe og kremmerhus, noen svibler og noen telysestaker vi tok med ned fra flyttelasset. Og jeg kjente på savnet etter å få utfolde meg med julepynting, plukking og pusling.
Jeg savner den nydelige, gamle lampa vår. Den har det fineste, mest gylne lyset. Kjøpt av selveste Lampe-Kåre på markedet på Birkelunden.

Jeg er rosa-jente, og savner å pynte med rosa rundt meg. Heller tvilsomt at mannen kjenner savnet like mye.

Jeg savner den gamle vekkerklokka som jeg kjøpte for noen kroner av en gammel mann på gata i Kroatia. Klokka som alltid er fem på ett. Det den mangler av punktlighet tar den igjen på sjarmen.

Jeg savner de gamle tregulvene, skinnkoffertene mine som jeg røverkjøpte til ti kroner stykket, ektorpen, putene mine, de gamle lampeføttene jeg har fått av mormor, de hvite veggene.

Og jeg savner at Mathea har et eget rom der hun kan rote, leke, bygge, synge og kose seg. Med egen vatteppekrok.
Det er mye jeg savner fra den gamle leiligheten i byen, men det er desto mer jeg gleder meg til i året som kommer. Om ikke mange månedene kan jeg dykke ned i pappeskene og hente frem igjen ting jeg helt sikkert har glemt at jeg hadde. Mathea får eget rom, jeg får igjen koffertene mine og lampa til Lampe-Kåre skal igjen få plassen den fortjener.
Jeg skulle egentlig bare innom for å minne dere på gavedrysset som jeg og FRYD har HER, men så blir det fort litt mer tekst og bilder enn man har planlagt. Og når jeg først er i gang: tusen, tusen millioner takk for alle de fine ordene jeg har fått fra dere siden jeg startet ny blogg. Dere merker sikkert hvordan det gir inspirasjon og giv til å blogge mer. Det er så innmari gøy å ha så fine lesere som dere! Hver og en kommentar varmer hjertet.
Ha en nydelig Lucia-dag!

Comments

 1. Maja says

  Er eg den første til å kommentera? Tjo hei, adventsglede i denne søte eksamenstid! :)

  Ha ein fin Luciadag! :)

 2. says

  Neimen der har Hello Kitty klart å snike seg med på et bilde :-) Fantastisk! Håper du har det fint i julestryn, kjære Marthe! Stor klem

 3. says

  Åh, jeg forstår savnet ditt! Flytting er noe herk… uansett blir det sikkert kjempegøy å pakke opp og finne igjen skatter som du savner. Det blir jo nesten som å shoppe litt blant egne saker? :) Håper du finner julestemningen til tross for lite pynt… med julemusikk og julelukter kommer du langt på vei! 😉

 4. says

  Førstemann på deg, Maja:) Så bra det kunne gi deg litt glede i en kjip (?) eksamensperiode!:) Ha en super lucia-dag!! Og lykke til med eksamen!

 5. says

  Bare vent. Det blir mange ekstra «julekvelder» på deg når du endelig kan begynne å utfolde deg i ditt nye «gamle-hus» Totenklem i regn og vind.

 6. says

  Forhåndsglede er den fineste gleden! Dette pleier vi å si i Tyskland, søte Marthe! Skjønner godt at du savner dine herlige møbler og ting, men de snart kommer til nye ærer i det utrolig pent hus dere skal bo i!
  Klem, PillePalle

 7. says

  Det er så godt og inspirerende å lese om livet ditt, Marthe! Jeg er ingen optimist av natur, men lærer meg fort å bli det av å lese bloggen din :)
  Inspirerende! Ha en fin Lucia-dag!

 8. says

  Hei du! Kjekt at du ble så glad for å vinne! :) Skjer det ikke noe i løpet av de nærmeste dagene, skal jeg nok få sendt hengeren til deg. Det er litt utfordring å bo litt «stusslig» mens man venter på «drømmeboligen», men du og du så kjekt det blir når dere er ferdige og kan flytte inn!! Tror det er litt sunt også jeg, å kjenne på det – eller hva tror du? Da setter man enda mer pris på det! Her har vi kost oss med safranlussekatter og fennikelte. Herlig! Ingen tegn til at lillebror vil ut enda, så vi får bare prøve å tenke på andre ting. Klem

 9. says

  Hei! For en fin blogg du har! Det er første gang jeg er her, men helt klart ikke siste :)
  Håper du hadde en nydelig luciadag du også!
  På gjensyn :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *