Uheldig vinnerlykke

Det går nedover med Rasmus og meg. Jeg har skjønt det en stund. Det gikk vel endelig opp for meg etter at han hadde vært på julebord i Oslo ei helg. De var en hel gjeng fra jobben som skulle kjøre buss østover. På bussen skulle det være julelotteri og jeg var rolig helt til det begynte å tikke inn skumle meldinger. Først en litt lunken en om at han hadde vunnet en Define hårshampo. Ja, ja, billigste sort fra Rema 1000, ingen grunn til bekymring. Det gikk en time før andre bekymringsmelding tikket inn. Denne gangen var det en MMS. En noe forvirret Rasmus med armen godt rundt… en kaffemaskin! Han hadde vunnet en kaffemaskin. En sånn jeg har ønsket meg. Pulsen begynte å gå litt raskere og en liten rynke fikk plass mellom øyenbrynene mine. Dette stemmer ikke. Da han var trygt fremme på hotellet fikk jeg oppsummeringen. Det hadde nemlig ikke sluttet med shampo og kaffemaskin. Nei, han hadde stukket av med mansjettknapper, sjokolade og penger. Og en Blu-ray spiller. En blu-ray spiller!? Den kvelden fikk jeg ikke sove.
Jeg trodde derfor det hele var fra hans side. Men så debuterte jeg på Stryns julemesse, og jeg fikk endelig prøvd meg på den legendariske basaren. Det begynte pent, og et par telysestaker ble mine. Men så løsnet det og tekopper, bøker og krydderkaker kom min vei. Jeg stappet tingene kjapt i veska  og håpet at Rasmus ikke så det. Men det ble utvekslet et par bekymrede blikk oss i mellom, og jeg tror vi tenkte vårt om det som hadde skjedd oss begge disse siste dagene.
Jeg ville gi forholdet vårt en siste sjanse og kjøpte Flax-kalender til Rasmus. På søndag kom han med triste øyne og sa, med stotrende stemme, at han hadde vunnet tre dager på rad. Hjertet sank i brystet på meg og jeg fikk ikke frem et ord. Tre dager på rad?
Hvor kom denne vinnerlykken fra? Vi som aldri har vunnet, men vært strålende fornøyd med det. Dere vet jo hva man sier: Uhell i spill, hell i kjærlighet. Det har vært vårt motto. Men nå, mens vi vasker håret i billig shampo, spiser krydderkake med en kopp deilig kaffe til, slenger oss i sofaen og ser film på vår nye blu-ray spiller og skraper frem luke på luke med gevinst så slukner det en gnist i øynene våre og vi ser litt redde på hverandre.
Måtte vi for all del ikke vinne i vikinglotto på onsdag…

Comments

 1. says

  Åhhhhh, dere tåler vel noen Viking-lotto-millioner også;) (Hele potten er litt drøy denne gangen da:) De blir borte i husprosjektet 😀 Vel, det var jo voldsomt til vinnerlykke, men jammen tror jeg det går bra likevel.

 2. says

  Å, søte, søte Marthe!
  Da måtte jeg bare le og le! Det vår så morsomt å lese hva du fortalte om vinnerlykken deres. Men du, du må ikke bli redd. Noen spesielle folk kan ha både, hell i spill OG i kjærlighet. Synes, der bor noen spesielle i Stryn :))
  Klemmer fra PillePalle

 3. says

  oi oi oi det er jo helt sinnsykt jo…men jeg satser og tror på at det går an å ha hell i både spill og kjærlighet. men hjelp for en vinnelykke, så det er vel absolutt tiden for å tippe i lotto…hihi
  Og tusen tusen takk for såå fin kommentar inne hos meg, det varmet! klemmer fra hildemiho

 4. says

  Å, det er vel ingen overhengende fare for at kjærleiken deres blir spist opp av en kaffemaskin a ma!
  Sleng inn en kupong på onsdag dere; da har man jo råd til både nytt hus og ekteskapsrådgiver hvis det skulle trengs.
  MissUklem.

 5. says

  Haha, det er faktisk mulig å ha hell i begge ser jeg 😉 Også så fine bilder da! Jeg har på ett eller annet vis ikke fått lagt deg til på bloglovin, trodde helt sikkert at dette kom til å gå automatisk, og har savnet bloggen din veldig i disse ukene uten Marthe-blogging. Også går jeg inn her da, og her venter det jo masse fine innlegg på meg, det var nesten en sen julegave det! 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *