Gamlehuset: Så ble det (grov)gulv

Hadde jeg hatt muligheten skulle jeg vært oppe i huset vårt hver bidige dag og lempet og ryddet og revet og rotet. Men bekkenløsningen har satt seg ordentlig i kroppen (Rasmus sender meg snart til slakt), og man må hamre lenge med en krykke for å få inn en spiker. Men da er det helt fantastisk å ta seg den faste helgeturen og se hva som har skjedd siden sist. Og nå er grovgulvet på plass!
Her står jeg i stua og tar bilde mot «biblioteket» og deretter kjøkkenet/allrommet.Det var fantastisk å kunne gå rundt på et (nesten) ordentlig gulv igjen. Jeg er ikke så god på å balansere meg rundt på tynne stokker lenger (krykker, babybjørn og balansering = dårlig deal), så nå kunne jeg endelig gå rundt og drømme meg bort i møblering og interiøridèer igjen.Her ser dere to av ildstedene våre. Hva vi gjør med dem er ennå uvisst. Men den store muren midt i bildet vil jeg gjerne få «slemmet» med murpuss eller lignende for et røffere uttrykk. Rop ut hvis dere har erfaringer med dette.Det endelige gulvet er ikke på plass ennå. På gulvet dere ser her skal elementene til den vannbårne varmen ligge. Blir spennende å se om vi i det hele tatt kommer til å få behov for å fyre i peisen. Men flammer er stemningsskapende, så det blir nok fyr – for varmen eller kosens skyld.

 

Her står jeg inne i det som opprinnelig var en stue, men som nå blir innlemmet som en del av kjøkkenet. Veggene skal males, det samme med muren.
Legg forresten merke til det malte tømmeret nede ved gulvet. Dette ble malt slik for at såpevannet fra gulvvasken ikke skulle ødelegge veggene da det spratt opp fra bøtte og kost. Vet ikke hva som utmerker seg mest: sennepsgult tømmer eller et par såpeskvetter? Men en sjarmerende detalj er det uansett. Vi kommer dog ikke til å male samme effekt.

Jeg er så glad i den gamle døra mellom kjøkkenet og biblioteket. Vi mangler et par, men ellers har vi slike dører i resten av huset også. Håpet er å finne de vi mangler.Veggen mellom det gamle kjøkkenet og den gamle stua er på vei ned. Dette er en lang bærevegg, så det er mye stabiliseringsjobb som må til. En jernbjelke blir lagt inn i de to øverste tømmerstokkene for å sørge for at vi ikke plutselig sover på kjøkkenet. Tenk at disse to rommene snart er kjøkkenet vårt! Fryyyd.

Og i morgen skal vi ha kakefest for å feire at de flinke snekkerne våre har fått på plass gulvet!

God 21. desember til dere!Comments

 1. Maja says

  Det går jammen framover, kjekt å sjå! :) Men den der bekkenløysninga di høyres bare kjedelig ut…Håpar verkeleg du blir god snart!

  God jul til deg og alle dine! :)

 2. says

  Herlighet så fint det blir! Tenk å ha eit slikt lerret som ein kan farge og innrede slik som ein vil. Eg kjenne at eg gler meg veldig til vi kan begynne på vår gamle sveitservilla. *Sukk* Eg gler meg til å sjå fortsettelsen Marthe! :)

 3. says

  Å hurra, det er så gøy å se utviklingen altså!
  Det male-tipset tror jeg jammen meg jeg skal ta med ut til huset i skogen. Mulig jeg velger en mer spygrønn farge, føler det tar vekk fokuset fra de velkjente VASKEFLEKKENE enda bedre lissom.

  Om noen uker skal jeg kjenne dette gulvet under føttene jeg gitt.. DET er fjongt det!

 4. Elisa says

  Så gøy å se bilder :)
  Jeg er enig med mine medkommentatorer i at det blir gøy å følge med fortsettelsen :) Lykke til!! :) Og ikke minst god bedring!!

 5. ingrid says

  Gurimalla, nå fikk jeg jammen lyst til å forlate tigerstaden til fordel for vakre Stryn – med utrolig vakre, gamle hus…Jeg vil også ha!

  Fortsett å oppdatere oss med spennende oppussingsbilder – kejmepegøy å følge dine tanker om hvordan huset skal bli.

  Ser nyyyyydelig ut å bo på landet…

 6. says

  Dette vert kjempeflott! Gleder meg til å sjå meir! Ta vare på helsa, det kan ta si tid, men forhåpentligvis vert du bra. God jul.

 7. says

  Det var tilsvarende relativt nye teglsteinsvegger i vårt hus fra 1750. De ble pusset helt glatt med betong og malt hvite. Jeg tror det vil passe bedre i deres hus også, enn at de bare males.

  Lykke til i arbeidet videre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *