Gamlehuset: Veggen er tryllet vekk

Første gang jeg var inne i Gamlehuset visste jeg ikke at dette var huset jeg kom til å flytte inn i fem år senere, med mann og to barn. Men når man velger seg en odelsgutt som livsfølger så vet man jo at sjansen er der. Huset står på gården der Rasmus løp rundt som liten, og veien fra barndomshuset og bort til Gamlehuset var ikke lang. Bare forbi et par trær og en låve, opp en liten bakke og inn en dør. Nå flytter vi snart inn i det gamle huset til Rasmus sin besta og besten, og snart er det Mathea og Anna som får sine besteforeldre boende en liten løpetur over tunet.
Huset har blitt leid ut etter at besteforeldrene til Rasmus gikk bort. Slik så det ut første gang jeg var der inne; et passe stort kjøkken som føltes litt trangt med det store spisebordet. Sist pusset opp på 70-tallet. Min drøm har hele tiden vært å lage et stort allrom. Innenfor veggen til høyre på bildet finnes rommet som før var en kombinert stue og spisestue. Jeg har drømt om å slå ned denne veggen siden første gang jeg så huset og lage et stort kjøkken av de to rommene. Jeg liker å lage mat, jeg liker å ha folk på besøk, jeg liker å se på barna mine mens de leker, jeg liker å se flammene fra en peis, jeg liker å ha folk rundt meg. Hvorfor ikke ha et rom der man kan gjøre alt dette og hele tiden kunne være sammen med familien uten at det føles trangt.

Her er rommet innenfor det gamle kjøkkenet. Kjøkkenet er bak veggen til venstre. Tenk å ha alt som et stort rom! Dere liker tanken dere også?
Rivingen har startet og det gamle husmorvinduet som ikke passet sammen med de andre vinduene i huset blir i stedet erstattet med en verandadør med et lite vindu ved siden av. Så nå blir det utgang til en veranda fra kjøkkenet. Tenk å sitte her ute med morgenkaffen og se oppover dalen og fjellene.
Sim sala bim, veggen er borte og vi har fått allrommet vi har drømt om. Det er tunge, tømrede bærevegger mellom disse rommene og derfor har vi latt deler av veggen stå igjen. Romfølelsen er allikevel enorm og det kan bare være fint å ha litt vegg som skiller kokkeleringsdelen fra spisedelen.

Før jul hadde vi kakefest med snekkere og elektriker og stemningen var på topp. Faren til Rasmus gjør en storartet jobb og har oppussingen som sin hovedjobb dette året. Det setter vi enormt stor pris på og det er fantastisk å se all jobben han legger inn i prosjektet. For det er ikke et lite prosjekt og det er heller ikke enkelt å ha en dame med på laget (les: meg) som kan ha litt sære ønsker og idèer innimellom.

Se for et åpent, herlig, lyst og vakkert rom dette blir. Spisebordet skal stå nederst ved vinduene sånn at vi kan ha mange lange middager med utsikt mot fjell og dal. Herfra kan man se de vakreste farger på himmelen når det er solnedgang og jeg tror dette kan bli favorittplassen i huset.
På veggen til venstre på bildet får vi en stor, hvit peis som går nesten opp til taket. Kakkelovn var tema, men det blir et altfor stort innhugg i budsjettet. Jeg skal vise dere peisen i et senere innlegg og linke til forhandler. Vi kom nemlig over noen nydelige peiser som er betraktelig billigere enn kakkelovner, veldig stilrene og fine.
Nå om dagen går det i gulvprøver, baderomsfliser og veggfarger. Er det noen som har tips til en lys farge på veggene? Vi skal male store deler av huset og vil gjerne ha en gjennomgående, lys farge. Vi har eggehvite lister og dørkarmer, så det må være en farge som går til den. Jeg blir veldig glad for tips, for jeg kjører meg helt fast i eget tankesurr om dagen.
Glad tirsdag til dere!
Ps: jeg har, som flere andre, problemer med å komme inn på kommentarskjemaet til mange av dere om dagen. Vet ikke hva dette skyldes, men håper det ordner seg raskt.

Comments

 1. says

  Så spennende Marte!
  Dette blir et fantastisk alt-mulig-rom tror jeg :)
  Gleder meg til å se!
  Og tips gjerne videre om en fin lys farge!!
  Hihi

 2. says

  Så utrolig fint det blir! Jeg blir helt stum av beundring. Jeg kan ikke tenke meg et finere sted å vokse opp, med besteforeldre som mål for en bitteliten løpetur <3 Heldige jentene deres!

  Ha en riktig flott uke, jeg blir så glad av fine ord fra deg!

 3. says

  Har en mistanke om at det kommer til å bli supert fint det huser deres. Min teori er at en er en fin person når en har så mange fine personer rundt seg som du, så jeg tror nok svigerfar elsker å pusse opp huset til dere og med glede følger alle dine innfall(i alle fall de som lar seg gjøre;)))

  Gleder meg til å se når kjøkken og farger er kommer på plass. Den skapet i hjørnet var nå mektig fint:)

 4. says

  Her kommer en trussel, så slutt og les hvis du blir redd: jeg kommer til Stryn når dere blir ferdig, for dette vil jeg se selv! Det blir sååååå FIIIINT!!!
  Over 20 år siden vi var i Stryn sist (på en slags bryllupsreise faktisk:) Jeg har ei venninne i/på (?) Grodås nemlig. Hun er forresten suksessfull trener for juniorjenter i skiskyting, så man holder seg jo til temaet:D Kanskje jeg får ringe henne, hun arbeider på den beste skinkefabrikken i hele Nordfjord.

  Apropos skiskyting og skinke. Litt skummelt å tenke på at ansvaret for hele nasjonens ære ligger på mine skuldre og den skinka, HAHA! Men Kollenhelga har gått litt under radaren for meg, så da er jeg i varmere strøk, langt unna Rema 1000. Så da får herremennene klare seg selv, men til VM har jeg kjøpt meg ei STOOOOR skinke, ingen tvil derom….

 5. says

  Så spennende!! Det er gøy å høre om planene dine og jeg gleder meg til å se resultatet! Ingen tvil om at det er deilig å kunne få det akkurat slik man vil ha det – selv om det er mye jobb å komme seg dit. Fabuleringer ved frokostbordet med sola i vinduskarmen må jo bli en egen post her inne på bloggen, hihi 😉
  Ønsker deg en herrrlig dag!
  Klem AM

 6. says

  Åååh, så utrolig fint det allerede er!! Så utrolig fint det kommer til å bli! Jeg gjentar meg selv, men jeg gleder meg så til å følge dette oppussingsprosjektet, dere kommer til å sitte igjen med et drømmehus :) Skulle ønske Stryn var nabobygda, så kunne jeg stukket turen innom for å nyte den fine utsikten og den nydelige bygda deres! Håper du får ei fin uke :)

 7. says

  Det blei veldi flott med «ôppna landskap», fint når lyset får slippe til i huset. Tømmerveggene er utrolig fine. Blir spennende å følge med. («,)

 8. says

  Du og du og du og du! Dette rommet vil bli helt. Perfekt:) Jeg tipper at dette vil bli rommet dere kommer til å bruke mest. Ser for meg deg ved kjolene, eller bakebollene, mens de fine jentene dine leker på gulvet, eller tegner ved spisebordet. Makan.
  Jeg er jo veldig fornøyd med den fargen vi malte veggene i, men det spørs om den er lys nok. Den heter hvertfall Sand – men det vet du jo 😉
  Jeg savner deg, bestevennen min!
  Pling, der fikk jeg melding av deg :) HURRA!

 9. says

  Dette kjem til å bli nydelig!
  -rett og slett.
  Så kjekt for oss at du deler prosessen!

  Håpar alt går som det skal i tida framover;-)

  Elisabeth

 10. says

  Wow, her har det jo skjedd STORE forandring!! Så utrolig fint det blir :) Luft er såå viktig, skulle gjerne hatt det mye mer åpent selv, men her er bærevegger i tømmer et problem også.
  Vi har eggehvite vegger på kjøkken og spisestue, og hvitfargen Chi i stua, gang og soverom.. Synes den eggehvite er litt lunere og koseligere, mens Chi er ganske kald..det spørs jo hva man liker 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *