Sol i hjertet og ski på beina

Jeg husker min første, lange skitur. Det var den påsken jeg ble 5 år, jeg hadde på meg min brors gamle, blå dress og en hvit lue med dusk. Og fine solbriller med hvit innfatning. Vi var fremdeles på åttitallet, må vite. Jeg og pappa gikk rundt vannet ved bestemor og bestefars hytte. En tur på mange kilometer. Det var visst en tålmodighetsprøve til tusen, ifølge pappa. Jeg hadde ikke hastverk med å sette den ene skien foran den andre. Det var like viktig for meg å se på kvistene som lå på bakken, kikke opp i lufta og spørre pappa «hvorfor det?» om alt han sa. Vi sang oss rundt hele vannet, og det var nok det som fikk meg rundt. Eller kanskje det var det som reddet pappa. Jeg har aldri spurt.
Alle bilder er tatt med Iphone, da kameraet streiket i kulda.
I dag har Rasmus og min sin lille familie vært på skitur. Men en adskillig kortere tur enn den jeg og pappa dro ut på for snart 23 år siden. Vi holdt oss på samme sted, sammen med en gjeng andre flotte folk. Vi feiret et lite bursdagsbarn som stolt viste frem tre fingre på hånda da jeg spurte hvor gammel hun ble. Vi grillet pølser, spiste pizzasnurrer, muffins og sjokoladekake. Og hadde ikke behov for å synge for å få tiden til å gå. Men vi gjorde det kanskje allikevel.

«Dette er livet!», fikk jeg på melding av noen vi var der med etter at vi hadde kommet hjem. Og jeg kan ikke være mer enig. Sola har kommet tilbake etter å ha bodd bak fjellene noen uker, blåsten holdt seg borte og livet viste seg generelt fra sin bedre side.

Jeg tok nesten med meg reinsdyrskinnene som vi lånte. Så fine! Skulle gjerne hatt et par-tre slike til huset. Men jeg var tross alt i selskap med folk jeg ikke har kjent mer enn noen måneder, så det ville tatt seg dårlig ut om jeg fikk kjeltring-imaget så tidlig. Jeg nøyde meg med noen reinsdyrhår som fikk bli med hjem på buksa.

Neste vinter skal jeg være med Mathea på ski. Det er målet! Og jeg må bare få rope et lite hurra her inne på bloggen. Jeg og mannen var nemlig på bytur i helga for å finne gulv til huset og fliser til badet. Vi gikk og gikk og gikk. Tok en liten pause. Og gikk enda litt mer. «Dette kommer jeg til å få svi for», sa jeg flere ganger og minnet meg selv på at jeg ikke har kunnet gått på butikken en gang de siste månedene. Men det gikk bra! Og jeg opplevde min første smertefrie dag på nesten halvannet år! Jeg fikk ikke sove i går fordi smilet nesten gikk rundt. Når man deler det vonde må man også dele det gode. Så der fikk dere en porsjon med godt.
En ny uke er snart i gang, håper den blir god for dere alle!

Comments

 1. says

  Først NÅ fikk jeg se at du hadde byttet blogg!!! Snakk om å være treig…jaja..har ikke vært så aktiv i bloggverdenen i det siste.

  Så utrolig koselig dere har hatt det!! Vi tok turen ut og grillet pølser i dag…veldig kaldt, men koselig :)

  Klemmer fra Stine

 2. says

  Så koselig, og fine bilder. Og ikke minst, for en fin familie!

  Og så godt det er å lese om smertefri dag, det heier jeg på! <3

 3. says

  For en deilig deilig dag- og det et virkelig slike dager som er livet. Her har mannen og broren min laget skikkelig akebakke rett utenfor huset sammen med Emil i dag- og guttungen har storkost seg. Og så fantastisk med smertefri dag- måtte det bare bli flere og flere av de for deg kjære Marthe. Jeg og heier på deg!! Og for et fantastisk lekkert kjøkken dere kommer til å få- drømmen er virkelig et stort kjøkken hvor alle kan være sammen og holde på med sitt, men likevel være sammen… Og et stoort spisebord med plass til mange. Nei det kommer til å bli lekkert ja!!
  Mange gode ønsker for uka som kommer.
  Klem Hilde

 4. says

  Åh så trivelig! Og du framstiller ting på en så herlig måte at jeg bare blir enda mer revet med :) Er så glad du har blogg å følge med på, Marthe! Ha en flott uke!

 5. says

  Åh, så herlige bilder! Denne turen tror jeg har satt igjen gode minner i Mathea også, jeg forstår godt de som sendte den meldingen til deg, dette ser ut som ordentlig trivsel! Og HURRA for kroppen din som holder seg smertefri, jeg har ikke forstått før nå hvor vondt du har hatt det og over hvor lang tid, men jeg håperhåperhåper du blir helt smertefri snart! :) Ha ei fin ny uke!

 6. says

  For det første: HUUUUURRRRRAAAA for det gode!! Dette har vi ventet lenge på :) Makan, nå får det væra nok, sa bekkenet!!!
  Og for det andre: for en fantastisk dag!! (bra du ikke tok med deg skinnfellene, selv om jeg forstår fristelsen godt.. )
  Jeg savner deg! jeg savner dere!! Vi vil også være med på tur blant reinsdyr(skinn) ski, snø og fine folk :)

 7. says

  Hurra for smertefri dager! Jeg går bare og tripper etter å komme i gang med treninga jeg også nå. Blir herlig å få orden på bekkenet. Så forresten ut som en finfin skitur! Blir nok lite skigåing her i vinter, men det skal jeg nok få tatt igjen. Smilte da jeg så at du hadde spurt pappaen din «hvorfor det?». Her er vi inne i nettopp den fasen, hvor Lille Glede spør hvorfor om alt mulig. Jeg prøver så godt jeg kan å svare, men noen ganger blir jeg tom for ord – etter det fjortende spørsmålet altså. Ønsker deg ei finfin uke!

 8. says

  Skituren har åpenbart gitt mersmak og skiglede, fine bilder fra en dag ute. («,) Det er mulig mine foreldre ikke har vært like pedagogisk da jeg var ung, for jeg har knapt eid ett par ski på omtrent 20 år, og langt mindre gått på noen. Men i fjor kjøpte jeg faktisk helt nye, og dem har jeg tenkt å bruke. Om det bare kunne komme sny…

 9. says

  Å for en fin bursdagsfeiring:) Har hatt lillemor med på skitur for første gang denne vinteren, hun blir fort ferdig:) Men ned mer is en snø, har det blir dårlig med turer. nå når lyset er kommet tilbake, ønsker jeg meg snø….

  OBS har fiiiiiine reindyrskinn til salgs for ca 699kr:)) Har veldig lyst på et eller fire…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *