Kjærlighetsdommer med hang til grove scones

Deilig fredag! Besøk av herlige Jannicke i går kveld begynte med thaimat, gikk over i latterkramper og endte med overnatting. Jeg elsker mennesker som er impulsive nok til å gjøre sånne ting. Dagen i dag begynte med halvannen times lang frokost, masse kaffe og scones. Og en kropp som er fylt med deilig energi. Det skjer masse gøy om dagen. Jeg har begynt på skrivekurs, ting begynner å komme på plass i huset og jeg får gjøre mange spennende ting. Som å være dommer i Øyeblikks fotokonkurranse. For en ære! For en glede! Så nå skal jeg rigge meg til i sofakroken, kose meg med bilder fylt av masse kjærlighet, drikke kaffe og plukke ut det jeg mener er de fem beste bidragene. Og jeg skal velge med hjertet.
Og for dere som har lyst på en oppskrift på det jeg synes er verdens enkleste frokost eller lunsj. Her kommer mine grove scones med yoghurt:
4 dl hvetemel, siktet

4 dl hvetemel, sammalt grovt

1 dl vann

150 g yoghurt naturell

3 ts bakepulver

1/2 ts salt

100 g hasselnøtter, hakket grovt

100 g mandler, hakket grovt

50 g rosiner

Elt sammen det tørre, ha i nøtter og rosiner. Tilsett yoghurt og vann og kna sammen. Ha i mer mel om nødvendig. Fordel deigen i 8-9 emner som klemmes litt flate. Stekes i ti minutter på 250 grader, midt i ovnen.

Nå er det helg. Nyt, kos dere og smil masse!

Comments

 1. says

  Det høres ut som en perfekt start på fredagen! Og jeg skal lagre denne oppskrifta og overraske kjæresten med den (hyyysj, hihi). Ha en riktig god helg, fine du! For det er det du er. FIN.

 2. says

  Herlig start på helga :-) Wiii, gøy å være dommer i fotokonkurranse 😀 Frokosten din ser veeeeldig fristende ut også :) God helg :)

 3. says

  Så BRA, Marthe! Den rollen kler deg helt utmerket! Og jeg må si jeg virkelig kjenner på savnet etter deg, altså. Er det noe som virkelig står høyt på listen over ting jeg vil gjøre i år, så ligger et besøk til Stryn ruvende på toppen.

  Riktig god helg til deg, vennen!
  Her venter helgejobb, men heldigvis med påføgende trivsel lørdag kveld – denne gangen i Fetsund. Muligens ikke like idyllisk som Stryn, men vennskap er bra uansett hvor i landet man måtte finne det 😉

  Mange klemmer fra Fransa

 4. says

  Hei vennen:) så koslig innlegg, jeg kjenner gleden stråle igjennom teksta:) Det er deg sååå vell unt mi kjære MArthe-tulla! Takk for oppskrifta, jeg VET jo at disse er digg, så disse skal jeg diske opp med i morgen tidlig:) Ha en strålende helg da kjære deg! Smask fra Toten:)

 5. says

  Oi, så gøy det må ha vært å få bidra som foto-dommer! Jeg er sikker på at du valgte ut kjempeflotte bilder. Takk for oppskrift – elsker scones! – og fortsatt god helg!

 6. says

  Så søt blogg du har. Og søt familie ikke minst :)
  Likte vinnerbildene dine, og en bør jo bare slenge seg med på sånt. Det er jo morsomt.
  Gleder meg til å følge deg videre :)

 7. Tante says

  Hei Marthe. Her ble det Marthebakst til frokost. Litt forandring ble det:) Åsmund liker ikke rosiner så jeg kutta ut dem men hadde litt honning i vannet. Godt ble det. Hils i heimen til alle fra tante:)

 8. says

  Hei Marthe,

  tusen takk for deilig oppskriften, hel bokollektivet er kjempefornøyd og huset lukter etter fersk bakst :-) sammen med hjemmelagt syltetøy var de fantastiske.

  Hilsen fra Janina fra Tyskland.

Trackbacks

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *