Ekteskapstest og før/etter

To uker før jeg og Rasmus giftet oss tilbrakte vi åtte timer i strekk på IKEA. Som en test på at giftemål og evig tosomhet kunne være noe for oss. Vi ble gift og har siden den gang sittet arm i arm i Ektorpen vår. Mange snakker om 7-årskrisen, og ettersom vi i vår har vært kjærester i syv år og i tillegg har noen kvadratmeter hus å innrede bestemte vi oss for å teste ut forholdet på nytt. Det resulterte i 21 (tjueèn timer) møbelshopping på to dager.

I vår niende time på IKEA fikk mannen en melding fra en kamerat: «gi kona det hun vil ha og kom deg ut derfra!» Lettere sagt enn gjort når ikke engang kona vet hva hun vil ha. Èn ting er å innrede en lys byleilighet. Noe helt annet er det å slå seg løs på nærmere 250 kvadrat hus som du vet du skal bo i i mange år. Men noe har vi klart å bestemme oss for.

To lamper fra Bloomingville (åh, elskede sakselampe, endelig er vi forent), vase og matboks til barnehageklar Anna er fra House doctor.

Bilen vår svettet, pustet og peste seg over fjellet og med en henger som ikke hadde plass til så mye som et matpapir til gjorde vi opp regnskapet: femten lamper, to sofaer, en walk in-løsning, kurver, en kontinentalseng, to tepper, en Vipp søppelbøtte, tørkestativ, et megastortspisebord, lykter og en hel del rusk og rask, umbraconøkler og pappesker rikere var vi fremdeles godt gift.

Og for dere som er innom bloggen for andre grunner enn å høre hvordan forholdet til meg og mannen utvikler seg i takt med oppussinga, her får dere noen smakebiter på vårt hvitmalte hus (hjelp, så morsomt det er når furuveggene kaster den gule jakka og tar på seg noe uskyldshvitt. Mye finere a´gitt)

Gangen var en herlig miks av gulnet furupanel, røde lister, murstein, retrotapet, grønn trapp, grå og røde dører – more is more, var regelen.
Fra en litt annen vinkel enn over: nå er alt alt hvitt. Snart males gulvene lysegrå.
Ja… Sånn var kjøkkenet.
Noen steg videre. Metroflisene er montert, men ikke fuget, faspanelet er malt, tømmerveggen er tatt frem og verandautgangen er på plass.
Stua var dekket med huntonittplater både på vegger og tak. Under skjulte det seg tømmervegger og bjelker i taket. Disse var såpass skadet at vi måtte male. Noe vi kanskje hadde gjort uansett, selv om det er skummelt å male over hundre år gammelt tømmer.
Nå mangler det bare lister, varme i gulvet og gulv- vips, så er det klart for to altfor store sofaer vi kjøpte uten å tenke på målene… kremt.

Det er virkelig en drøm å se huset ta form. Jeg får dessverre ikke bidratt med de største takene selv om det kribler og klør i fingrene etter å male hvert ledige sekund. Det er mange omtenksomme mennesker som lurer på hvordan det går med meg, og det står litt på stedet hvil. Men jeg har det så fantastisk fint på alle andre områder i livet mitt, så et ødelagt bekken tar ikke fra meg noen verdens ting annet enn bevegligheten. Rullestol og IKEA er fint det også, for de som lurte på hvordan jeg holdt ut i 21 timer på shopping:)

Håper alle har herlige sommerdager, jeg beklager min dårlige tilstedeværelse i andres kommentarfelt om dagen, men dere besøkes og det frydes.

God helg venner!

Comments

 1. says

  Så herlig å se at huset deres tar form, Marthe! :) Det gleder meg på deres vegner, og jeg gleder meg til å følge videre med dere på oppussings-drømmehjem-ferden! Klem fra Julianne

 2. says

  Åh Marthe, det blir så nydelig! Ikke at jeg noen gang var i tvil,hihi. Ta godt vare på deg selv! <3 Og igjen: tusen tusen takk for den fine premien, både Mathias og jeg hadde en veldig fin ettermiddag! Og vi er virkelig kjempefornøyde med bildene, jeg føler meg så heldig! Ha en riktig god helg, spis sjokolade <3 Klem!

 3. says

  Åååh, så gøy med shopping! Og så artig å se hvordan huset deres tar form! Jeg tror faktisk nesten vi var på IKEA samtidig på lørdag, men det så jeg ikke før etterpå (på Instagram). Eller, jeg var på Furuset, da.
  Jeg gleder meg til å se hvordan du innreder, du er en ener på sånt! Håper du får ei finfin helg! Klemmer :)

 4. says

  Jeg må innrømme at jeg kanskje ikke hadde klart hele 21timer på møbelshopping på så kort tid, det hadde garantert tatt nuven av meg, haha. Så det er ingen tvil om at dette er en liten(STOR) prestasjon! Den lilla lampa ga meg nesten frysninger – FIN! OG jeg vet at huset deres kommer til å bli flottere enn flottest, med din nese for detaljer og interiør kommer det til å være en fryd å gå fra rom til rom i det nydelige huset. Og for noen nydelig tømmervegger dere har på stua, hjemmet får så mye sjel når man tar frem slike vegger som har ligget gjemt i flere år. Ellers gleder det meg så utrolig masse at det kun er bevegeligheten som preges av bekkenet, og ingenting annet <3 Ha ei nydelig helg!

 5. says

  Åh, jeg ler og smiler Marthe!
  Du og de utrolig fargerike beskrivelsene dine <3
  Håper du får en strålende dag!

 6. says

  For en IKEA-maratin. Jeg svetter bare ved tanken. Jeg er glad min mann ikke er så IKEA-gal, haha 😀
  Huset blir SÅÅÅÅ flott. En drøm.

  God helg og klem.

 7. says

  Guri malla så langt dere har kommet på huset nå, virkelig flott blir det!! Imponert over at du (dere) holdt ut i så mange timer med shopping, det kan jo ta knekken på en hver, hehe:) gleder meg veldig til å se utviklingen fremover i huset, det er jo så spennende;) og med din gode smak så er jeg helt sikker på at det blir knallfint! Ringer deg en dag ang ferien også, vips så er det sommerferie og vi har pakket bilen klar for det kjære vestlandet! Herlighet så gøy det blir, familien kaos på telttur! hoho:) Ha en nydelig fredagskveld, jeg stikker fingern i jorda, har ikke mindre en 13 typer grønnsaker som trenger luking og tynning! Klem klem til dere:)

 8. says

  God lørdag Marthe – ekteskapet deres tror jeg nok er bunnsolid og tåler hva det skal være – det hender jeg har min mann på slep inn i interiørbutikker, og jeg smiler når jeg hører hvordan han tar seg sammen for å liksom være interessert – timesvis på Ikea, ja:):) Men – dere har jo funnet så masse fint til å fylle opp huset deres med – og så fint som det huset blir:) Hvitmalt panel og tømmer er noe av det fineste jeg vet – gleder meg jeg – til å se videre!

  Ha en fin helg – klem fra Bente.

 9. says

  Oi! Så flott det har blitt!! Jeg har aldri tvilt et sekund på at ikke sluttresultatet blir personlig og stilig. Gleder meg til å se fortsettelsen. Lampene og vasen ser helt smashing ut. Utsiktene fra vinduene likeså. Bringer frem mine barndomsminner fra sommerferier ikke så langt unna deg, nemlig inne i Olden. Jeg får hjertebank av tanken, det er jo så vakkert der om sommeren. Ønsker deg en nydelig forsommer, Marthe! klem

 10. says

  ÅÅÅÅÅÅÅ som jeg gleder meg til å se (og ta og føle på) det huset! Det kribler i hele meg. Jeg vet allerede at det kommer til å være FAVORITTHUSET! Spørs om jeg greier å dra derfra;) Den lilla lampa danker ut min gule ganger 100. Tror faktisk det er den fineste lampa jeg noen gang har sett! hehe. (hint: kaffe) Kan nesten ikke vente meg å følge med videre. Flinkeste og fineste Marthe.

 11. says

  Hei Marthe! Tenk at det har gått meg hus forbi at du har lagt ut et nytt innlegg.. Dagene fyker avgårde, så det blir ofte til at jeg legger ut innlegg selv, så rekker jeg ikke å titte innom dere andre så mye. 21 timers shopping – RESPEKT! Høres ut som dere gjorde en strålende jobb for øvrig, likte spesielt den lilla lampen. Shopping er egentlig ganske utmattende, særlig akkurat slik handling. Det er så mange valg å ta; farge, form, pris, merke osv… Nå kan jeg nesten ikke vente med å se hvordan dere får det – det ser jo virkelig lovende ut! Håper dere har mer sol enn vi har akkurat nå, her regner det. Men det er meldt sol mot helga, vi krysser fingrene. Sommerhilsen fra meg

 12. says

  OJOJOJOJ, se HER har det skjedd ting!! Fantastisk!!!
  Elsker alt dere har gjort, og digger innkjøpene dine! Har siklet på sakselampen jeg også, men har ikke kjøpt den ennå, hihi…

  Tusen takk for dine fine ord hos meg, jeg blir så glad så glad ♥

  Varm klem fra Stine

 13. says

  Hvordan kan dette får-meg-til-å-smile-fra-øre-til-øre-innlegget ha gått meg hus forbi?! For en fantastisk fremgang!:) Jeg blir rett og slett litt på kanten misunnelig;) Du og Rasmus må være radarpar nr en på shopping. Kanskje dere spiste litt pausemat på IKEArestauranten også, hihi. Jeg må alltid det hvis jeg oppholder meg der mer enn 1 time. Matvrak, i know. Og for noen funn! Jeg har ikke ord for hvor mye jeg gleder meg til å se flere bilder. Det er nesten så det knyter seg i magen av spenning, det blir SÅ bra! Dere er så flinke og selv om du er litt bevegeligbegrenset så håper jeg du vet at du sprer rundt deg med SÅ mye godt som ingen kan leve uten. Har man engang opplevd Marthe H. Bø så er man merket for livet. Jeg savner litt Marthe hver dag. Klemmer i bøtter og spann:*

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *