Jordbærscones og lemon curd

I dag har det regnet i Stryn, allikevel er det tørke her på bloggen. Men det er en fin tørke, for i det skjulte, gjemt under fliser som ennå ikke er lagt og vegger som venter på tapetsering så spirer og gror det. Jeg kommer ikke til å vise noe mer fra huset før det er finito, fertiggestelt, ferdig, done. Tilværelsen tilbringes fremdeles i «mørket», med lånte møbler, kopper og fat, så det er ikke så mye som bidrar til bloggeinspirasjon. Men som sagt, det spirer og gror og klør og forventes i det skjulte.

Dere som følger meg på Instagram (marsipanogsmilefjes), så at jeg satte tennene i noen fantastisk gode jordbærscones i går. Med lemon curd. Jøje, så godt det var. Heldige meg har nemlig fått en venninne her i Stryn som er like opptatt av livsnytelse og matnytelse som meg. Vi koser oss med bugnende bord og smattelyder når vi er sammen. flere av dere spurte om oppskrift, og jeg lovte et blogginnlegg. Man holder sine ord, må vite. Kjedelig når bildekvaliteten skranter, men oppskriften, den er det ingenting å si på.

JORDBÆRSCONES fra Bolig Pluss

Oppskriften gir 16 scones

8 dl hvetemel
1 ts salt
4 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
100 g smør (meierismør er best)
3 dl jordbæryoghurt
ca. 2-3 dl jordbær i biter

Sett ovnen på 250 grader.
1.) Bland mel, salt, bakepulver og vaniljesukker i en bolle. Fordel smøret i melet med fingertuppene til en smuldrete masse.
2.) Tilsett yoghurt og jordbær og arbeid deigen raskt sammen til en kladdete deig.
3.) Del deigen i fire deler og legg dem på en plate kledd med bakepapir. Form hver del med mel på hånden til en rund kake ca 15 cm i diameter. Skjær hver kake i 4 deler.
4.) Stek midt i ovnen i ca. 12 – 15 min.

LEMON CURD

Revet skall + saft fra tre sitroner
2 dl sukker
3 egg
125 g smør

1.) Ha sitronsaft, skall, sukker og egg i en kjele. Visp sammen. Rør blandingen over svak varme til det tykner, men ikke koker.
2.) Ta kjelen av platen og visp inn smøret. Sett til avkjøling.

Jeg advarer, lemon curden er farlig god. Smaker flytende fox. Jeg har vært mer enn èn gang nedi skåla med en skje i dag. Tusen takk for oppskriftsdeling, Svenja, jeg gleder meg til mer matmoro med deg.

Ha en strålende onsdag, godtfolk

Comments

 1. says

  Tusen takk for oppskrift, den skal lagres med én eneste gang. De så herlige ut!

  Selv har jeg vært på besøk hos en venninne med ei datter på fire og tvillinger på snart to, med muffins med store mengder smågodt på. Så mat og kake gjør oss populære, hihi. Håper du får fine sommerdager framover. Jeg synes det er så hyggelig å finne oppdateringer fra deg på Instagram også. Stor klem sendes fra Gjøvik til Stryn!

 2. says

  åh det både ser og høres helt fantastisk ut, og jeg gleder meg allerede til å teste ut oppskriftene. nam nam!
  og for et fantastisk innlegg under her, du er nydelig marthe!!

  klem klem

 3. says

  Jeg kan nesten ikke vente å se huset i alt sitt glans :)) Så spennende, søte Marthe. Tusen takk for oppskriften. Ønsker deg en fin helg som kommer og håper å finne tid for å skrive mail.
  Klemmer deg ordentlig! PiPa

 4. says

  Ser fantastisk nydelig godt ut!!
  Takk for tips ang rehab. Jeg skal igang med rehabelitering her i Bergen. Så jeg håper det hjelper i første omgang.
  Ha en finfin fredag!!! :-) klemmer

 5. says

  Da har jeg laget jordbærscons (gluten og melkefri) og lemon cude til søndagsfrokost. OMG de var super god og den lukten av scones som deig. Tusen takk for at du deler. Enig i at lemon cude smaker som FOX. ha en super søndag.

  Klem

  csbrose :)

 6. Fru Langerød says

  Mmm, nydelig jordbærsconesoppskrift, den må testes snarest! :) Hehe, er det noen som har glemt å fortelle deg at et hus aldri blir heelt ferdig? 😉 Ta bilder underveis i renoveringa, det er så gøy å se på senere! Man glemmer så fort hvordan det så ut før, og hvor mye jobb det var.. 😉 Håper det blir noen interiøroppdateringer før huset er helt finito da, så moro å følge interiørprosjektene dine. Klem fra Gunhild

 7. says

  Ååå – så godt – scones er en favoritt (pleier å bake dem fra Åpent Bakeri) og lemon curd er supergodt – liker når det kiler bak ørene:) Må prøves!

  God sommer til deg og dine – klem fra Bente:)

 8. says

  Oi, nam! Denne lemon curden må testes straks, helst i går! Tror det blir til frokost/lunsj i morgen gitt 😉 Takk for oppskrift :) Ha ei nydelig helg, du fine!

 9. says

  Jeg ELSKER lemon curd! Jeg trodde at det skulle være skikkelig komplisert å lage, men det er det jo ikke, så nå benytter jeg gjerne anledningen i forbindelse med bursdager og andre sammenkomster. En stabel pannekaker og en krukke lemon curd skaper alltid stemning! Ha en fin dag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *