Benk på 1 – 2 – TRE

Jeg liker godt kombinasjonen tre og hvitt, i spedd noen glade farger her og der. Man kan jo si jeg fikk behovet dekket når jeg fikk et stort kjøkkenrom i ubehandlet tømmer, men mye vil ha mer. Jeg har dratt i hus flere trekasser som jeg har funnet på låven. De fungerer ypperlig som nattbord, lekekjøkken til barna og oppbevaringskasser for puter og pledd. Men ennå var ikke mor i huset tilfredstilt på tre. Vi har en midtstue som har manglet interiør. Det er et vanskelig rom, midt mellom kjøkken, stue og gang, med lite veggplass og store vinduer. Her ser dere et før-bilde for å få en følelse på rommet.  
Rett frem, under vinduene har planen vært å lage en pallesofa. Bred og deilig med masse puter og mykt underlag. Vi har bokhyller på begge sider av rommet, og jeg så for meg en fin plass å slenge seg med en bok, trygt utenfor tv-støy og matlaging. Her om dagen skulle jeg ned i låven for å hente et hjortegevir som fortjente å komme frem i lyset, da jeg ble stående å fundere på noen potetkasser som stod i et hjørne. Kan dette funke som benk? Jeg prøvesatt og prøvestod og jammen var ikke kassene stødige og gode.

Bæring skal jeg holde meg langt unna på grunn av kroniske bekkenplager, men det er rart hvor smertefri man blir av herlige interiøradrenalinbølger. Vips, så var seks kasser rengjort og i hus og mannen kom hjem til nyinnredet stue. Morsomt med kjappe, effektfulle løsninger. 

Det var akkurat ikke plass til å ha kasser langs hele veggen, så da ble det et lite bord i tillegg. Men det står to kasser til på låven, så jeg vurderer å sette de dobbelt og dermed få en bred benk. Sa da gjenstår det å finne en myk madrass og sy trekk. 

Dette kan kjapt bli favorittplassen min, noe det allerede har blitt for småjentene mine. De syntes det var så gøy å komme hjem til en benk og et bord som var i perfekt høyde for små kropper. «Mamma laga bord», sier ettåringen fornøyd. Så da gjenstår det å informere svigerfar om at jeg har vært å raidet låven igjen. Han blir nok langt fra overrasket.
Jeg må si tusen takk for fantastiske tilbakemledinger på forrige innlegg. Jeg blir alltid overrasket når folk liker det jeg skriver. Jeg har til og med fått flere mailer etter det innlegget og det gjør meg ydmyk og glad. Jeg har sagt det før og sier det mer enn gjerne igjen; jeg har de desidert fineste leserne i bloggland. Jeg har vært seint på svarene til dere, men vi har stadig problemer med internett her i huset.
Og dere, jeg har fått galleriplass inne hos NIB, noe som for meg var utrolig stort! Tusen takk Ann Helen og Solveig, dette var veldig overraskende og veldig gøy.
Ha en flott dag folkens!

Comments

 1. says

  Dette ble skikkelig fint!! Skjønner godt at dette ble et populært sted være!!
  Jeg er også ofte på raid på låven, finner alltid noe jeg har oversett før :)
  Ha en fin kveld! Klem,R.

 2. says

  Holy Maccaroni, dette var bare sååå fint, så koselig hso deg asså;)) Lengter etter å ha et gammelt hus igjen jeg nå, men jeg må bare ikke si det til brannmannen…hi,hi..vi har nemlig akkurat solgt et gammelt hus, til fordel for et veldig hvitt og firkantet nytt hus…ååå, angrer litt når jeg ser alle dere fine bloggere med gamle hus;) ha en fin uke videre, klem W

 3. says

  Wow! Dette var råfint :) HELE bloggen er flott og en inspirasjonskilde delux :)
  Fant deg gjennom NIB og jeg jubler og følger deg videre :)
  Ha en fin kveld!
  Klem

 4. Siw says

  Så utrolig fint! Liker følelsen det rommet ga. :) Og så heldig du er som har en låve å raide!

  Hilsen Siw

  • says

   God torsdag Siw!

   Så herlig at du likte rommet! Endelig følte jeg rommet «kom på plass». Fint når det skjer:-) Og en låve å raide er slett ikke verst. Det eneste som er kjipt nå er at svigerfar har fått opp øynene for skattene som låven bærer, så nå blir det hard konkurranse, hehe;-)

   Klemmer til deg!

 5. says

  Hvor mange ganger kan man skrive ordet perfekt uten at det mister mening? Mange tror jeg. Derfor: perfekt, perfekt, perfekt. Du har talent!

 6. says

  ….du ville ikke bytte med kongens eget slott…ikke sant?
  For et utrolig fnt hus du og Rasmus har! Herlige detaljer. Du har en stiiilig smak!
  Gleder meg masse meg dere.
  Klemmer fra PillePalle

 7. says

  Eg får lyst til å kjøpe eit gammalt hus og flytte til Stryn eg òg når eg les dei fine blogginnlegga dine og ser dei fine bileta av det stadig vakrare huset dykkar. Du er ein kunstnar med å sjå det vakre potensialet i gamle ting. Den låven er verkeleg eit skattkammer! :)
  Klem, KristiN

 8. Elisa says

  FOR noen vinduer – og makan til utsikt!! Dere har virkelig skapt et drømmehjem, dere :) Gleder meg til flere «før og etter»-inlegg!!
  Klem fra fast leser i Bergen :)

 9. says

  Så utrolig flotte de ble! Åsså så gøy med slike prosjekter man ser resulatetet av så raskt :) Sikkert NOK av endeløse prosjekter i et gammelt hus ? :) Slik er ihvertfall ståa hos oss!

  Birte

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *