DIY sofa

«Hvor får du kjøpt alle tingene dine, Marthe»? Spørsmålet fikk jeg av en god venn som skal bygge hus. «Du må begynne å jakte», var mitt råd.

Og jeg jakter stadig. Alle andre steder enn i møbelkatalogene. Tre potetkasser til ble med opp fra låven og benken jeg fortalte om i et par innlegg under her har skiftet identitet og blitt en sofa (poteten kan som kjent brukes til alt). Men da måtte jo nye puter kjøpes. Dette kunne blitt en dyr affære. Heldigvis tok jeg meg en tur på  den lokale bruktbutikken den dagen. På vei ut så jeg en eske med tekstiler bak et bord. Og jammen lå det ikke to nye, fine Bungalowputer klemt ned i den anonyme pappesken. Hvorfor man vil gi bort så vakre puter er for meg forunderlig. Men jeg klager ikke. Hele femten kroner måtte jeg ut med. Vil dere ha lignende kan dere handle med de kjekke gutta hos Keiserens nye. Jeg har to andre herlige Bungalowputer som jeg har handlet derfra, og det blir nok ikke de siste.
Her kan man ligge å se opp på fjellet som strekker seg til himmels rett utenfor stuevinduet vårt. Fjell har alltid fascinert meg, og nå har jeg dem nesten inne i stua.
 

Jeg fant enda en pute på bruktbutikken. Trenden med dyreprint på tekstiler har ikke slått helt an hos meg, men da jeg fant puten med den gjespende (ifølge eldstedatteren vår) hjorten, måtte jeg bare ta den med hjem. Så nå er det hjort på puta og hjortegevir i vinduet. Fort hjort, når begge er så fine!
Sort og hvitt i kombinasjon er en favoritt og den stripete vasen som skimtes på brettet ble også med hjem fra bruktbutikken. Og jeg ble en tier fattigere. Den mintgrønne stolen har jeg fått av svigerfar som så den på et loppemarked og tenkte på meg. 
Jeg måtte skuffe kameraten min og si at det meste du ser i huset vårt ikke finnes i møbelhusene. Her er det flest ting fra bruktbutikker og loppemarkeder, containere og venner, låver og stabbur, grøftekanter og uthus. Ja, det er bare å begynne jakten. Det er jo dèt som er gøy.
Fin uke ønskes dere som titter innom!

Comments

 1. Goro says

  Dette liker jeg så godt! Og selve jakten er jo så morsom! Og ikke minst billig! 😉

 2. says

  Knallflott…. skikkelig super fin stil, en får liksom noe helt eget nåt en mikser slik, flink er du…

  Klems Diana.

 3. says

  Det blev så lækkert..og glæden ved at finde brugtfund nyter jeg også..:-)
  Det er en oplevelse at følge med her på din smukke blog.

  God uke fra Lisbeth

 4. says

  Det er så fint!! Potetsofa – herlig – jeg elsker poteter i alle varianter – blir jo ekstra glad da over at man kan lage sofa av potetkasser:) Også fjell på andre siden av vinduet – jeg hadde bare glant …. vi ser Oslo sitt kanskje høyeste «fjell» utenfor soverommet – blir ikke helt det samme …..

  Fin dag til deg – klem!

 5. says

  Det ser skikkelig bra ut! Det er desverre ikkje alle som finne gull i bruktbutikkane – eg har ikkje tall på kor mange gonger eg har vore innom samme bruktbutikk uten hell! Faktisk kan eg ikkje komme på sist eg fann noko der 😛 Satser på shitloads med gullfunn i vårt neste hus! 😀

 6. says

  Helt enig!
  Av og til blir jeg nesten «skuffet» hvis jeg finner ting jeg har sett etter. Elsker selve jakten. Og elsker at vi nå får et helt hus vi kan fylle opp med skatter. Fordelen ved å flytte til Østfold er at det ligger så nærme Sverige og masse fine små loppiser. Til våren kanskje…

  Ha det fint!
  Klæm Siw

 7. says

  Jeg kommer fra en ihuga jaktfamilie! Men mens de andre jakter på elg og rein jakter jeg også på bruktskatter :)
  Er ikke så ofte jeg finner noe nå om dagen, men da er det ekstra moro når jeg plutselig finner noe jeg bare MÅ ha :) du får ta deg en tur over fjellet første helga på mai. Da er det stort loppemarked i Håkons Hall på Lillehammer. Der er det alltid noen skatter å finne! Ha en fin dag! Klem,R.

 8. says

  Så fint å kunne jakte på denne måten, så får tingene litt mer mening bak seg, og hjemmet deres blir så unikt som det kan få blitt. Jeg elsker kombinasjonene dine! Du inspirerer meg til å fikse litt på våre svært få kvadratmeter, hihi. God uke, fineste du!

 9. says

  Nydelig!! Du er super flink :)
  Denne varianten jakt er den morsomste 😉 tror jeg har jaktet slik i 10 år, der andre ser søppel ser jeg gull, hehe :) Det beste er jo at man får ett unikt hjem :)
  Ha en fin kveld!
  Klem

 10. says

  Jeg liker handlemønsteret ditt. («,)
  Flott oppgradering av kassebenkene, likte putene!

 11. says

  Tusen takk for koselig kommentar inne hos meg, på tv-benken min! Så bra du la igjen et spor inne hos meg, så fant jeg frem til deg. Du har en utrolig koselig blogg! Og for et bruktscoop du gjor de med de putene da. Benken ovenfor er noe av det råeste jeg har sett på lange tider! :-) Gleder meg til neste blogginnlegg fra deg allerede! Morsom tittel du har på bloggen din, forresten! :-)

 12. says

  Her var det kjekt å rote seg inn! Du har ein fin og inspirerande blogg. Bur også i eit gamalt hus med tømmerveggar og gamle skattar på loft og i kjellar, og kjenner til både utfordringane og gledene som følgjer med!:)

 13. says

  Du er utrolig inspirerende! Blir like glad hver gang du poster noe å glo på! Finfin første februarhelg til deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *