Om å få kråkenese og dobbelthake på trykk

Som ung student jobbet jeg som journalist i avisa BA i Bergen, ved siden av studiene. Jeg levde livet, møtte spennende folk, fikk en smakebit av en verden jeg synes var ganske morsom, følte meg voksen, ble etterhvert fridd til og fikk brudevalskurs av mannen. Dette syntes sjefen min i BA at var en passende sak til avisens hyggelige meg&deg-seksjon.

Saken skulle jeg skrive selv, og med fotograf på slep inn i flinke Nadya Khamitskayas brudevalskurs følte jeg meg sånn passelig på utstilling. Fotografen tok masse bilder og jeg passet på å smile mitt peneste smil og virkelig ta frem det lille jeg har av fotogene, ja, gener. 

Spenningen var stor da avisa kom ut en fredag morgen. Jeg løp ned til Kiwi og åpnet avisa. Hva!? Hele midtsida var forært meg og min bedre halvdel, det var flust av bilder, de fleste riktig så fine, og fotografen hadde heldigvis hørt på mitt råd om at jeg ser best ut i venstre profil. Men det største bildet, det bildet som var klint ut over mesteparten av den ene siden… Ja, det var meg, midt i en forferdelig grimase i det mannen min tråkker meg på tåa. Vi snakker tidenes dobbelhake, kråkenese, nedovermunn- alt det du i k k e vil at skal stå på trykk noe sted.

Det morsomme var jo at nettopp det bildet ble blåst like stort opp i BAs jubileumsbok det året. Så da kom det på glanset papir også. Skjønt.

 Nå lærte heldigvis barneskolelæreren min meg at man skal dumme seg ut minst en gang om dagen, og det er virkelig noe jeg har (ufrivillig) etterlevd. Så dette var ikke så ille for meg. Men jeg må jo innrømme at jeg var spent på om historien ville gjenta seg når reportasjen fra huset vårt denne uka skulle på trykk i Bolig Drøm. Det var ikke ventet å finne seg selv i helfigur, og jeg blir aldri helt vant til å se bilder av meg selv, men med BA-reportasjen friskt i minnet så ble dette småtterier.

Tusen takk for fin reportasje Solveig og Ann Helen fra NIB.
Nå skulle jo egentlig dette innlegget handle om min andre bursdagsgave til Keiserne. Det er ikke første gang et blogginnlegg tar sine egne veier. Men se, se på denne fantastiske lysestaken fra Finnsdottir. Ah, den er så utrolig fin, og har stått på ønskelisten lenge. Morsom papirpose (som kan vaskes) fra Uashmama er supre potteskjulere. Eller brødposer. Eller oppbevaring til alt stæsjet ditt som blir liggende rundt omkring. Og marmorfjølen fra Madam Stoltz er ikke annet enn vakker. Denne blir fast brødskivefjøl for meg. Alt er kjøpt hos fabelaktige Keiserne.
Hei og hå, fra hun med tidvis kråkenese og flerfoldige dobbelthaker

Comments

 1. says

  Fantastisk innlegg en torsdag morgen! Du skriver så godt :) Og nydelige saker på bordet ditt.
  Ha en frydelig torsdag!
  Klem Merete :)

 2. says

  Hehe, jeg skulle likt å sett bildet der dere danser :) Nydelig den lysestaken altså! :)
  Herlig!

  Stor klem fra Lite hi

 3. says

  Så fint du har det. Falt helt for lysestaken. Savnet en adventsstake, og denne kan jo brukes til det også. Måtte bare inn hos Keiserne og bestille den 😉

  Ha en fin dag!

  Klem, Turid

 4. says

  Hehe, ja bilder av seg selv er og blir en utfordring. du er ikke alene om det 😉
  Fine fine huset deres! gleder meg til å lese bladet :)
  Nydelig lysestake og den lampen kan jeg ikke slutte tenke på, blir nok en handletur hos keiserne ja 😉
  Klem

 5. Åshild says

  Reportasjen i Bolig Drøm var så FIN! Ville jo bare se mer! Bladet var en gave til meg selv før en nattevaktsøkt. Takk for GOD lesing!

 6. says

  Jeg kan ikke tenke meg at det bildet i avisen var så ille. Du er jo så vakker!

  Finfine gaver du har kjøpt! Den lysestaken har jeg også kikket litt på, men hvor mange lysestaker trenger jeg egentlig. Flere enn jeg tror må vel være svaret. 😉

  Ha en fin helg i Bergen! Jeg følger med på Instagram!

 7. says

  Hehe, morsom historie! :) Og likte godt tanken at man skal minst dumme seg ut en gang om dagen! :) Som alltid nydelig bilder fra hjemmet ditt. :) og den lysestaken SMELSK!!!
  Fin dag til deg!
  klem

 8. says

  Jeg synes det er feigt av deg å ikke linke til artikkelen og dobbelthaka her, hohoho;-)

  Ønsker deg en nydelig helg, og takk for masse inspirasjon <3

  Klemmer, Rosa

 9. Ida R says

  Åh, det er alltid så stas når slike heldige bilder blir lagt ut….. :)
  Det er så gøy å følge med på bloggen din! Er innom her hver dag:) Det føles nesten ut som om vi «kjenner» hverandre sjølom det ikke er sånn. Hehe. Uansett, da må jeg til butikken å handle blad;)
  Du er så bra!! Ha en fantastisk bra helg :)

 10. says

  Har akkurat lest reportasjen! Wow, altså. For et vakkert hjem dere har. Vakker dame! Vakkert hjem!

  Ha en fin, ny uke!
  KLEM
  anette

  Har vært forferdelig dårlig til å legge igjen et lite spor (selv om jeg ofte er innom) – så nå var det jammen på tide !! :)

 11. says

  F I N E S T E M A R T H E ♥

  Tusen takk for en av de morsomste, innholdsrike og beste helgene jeg har hatt :) For noen fine jenter dere er…. og for en nydelig blogg du har… sukk.. ♥

  Jeg gleder meg til jeg kommer hjem seeeent i kveld etter kurs og hyggelig møte med venninne. Da skal jeg lese bloggen din opp og ned.

  Tusen takk for din stemme. Det varmer at stemmen kommer akkurat fra deg! Og helt enig med deg, veldig glad for at du har blitt en del av mitt liv også, og jeg gleder meg allerede til å se dere neste gang ♥

  Ha en god dag videre! God klem fra Carina

 12. says

  Kjære Marthe, har akkurat lest artikkelen din om stua di i nib-hjemme. Koselig,stemning, fine ord, varme tanker.
  Blir alltid så glad når jeg leser noe fra deg, fint å smugle seg inn i livet til en annen av og til! Takk for det! Dessverre finnes ikke Bolig Drøm i Tyskland…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *