Julebord

I mitt siste år i Oslo jobbet jeg i en interiørbutikk. I slutten av oktober samlet vi oss en søndag for å lage julebutikk. Mange kunder rynket nesa, noen snudde sikkert i døra, andre sukket henført over glitter og reinsdyr og nisser og hyasinter. Jeg var av de sistnevnte.

Mer, mer, mer. Jeg vil ha mer kos, mer fest, mer jubel. Og mer jul. Ikke at jeg skal pushe på at vi skal slå oss løs før advent, men jeg spiser klementinene mine med den største glede i oktober, og du skal ikke se bort i fra at det går nedpå en bit julemarsipan eller fire før 1. desember heller.

Derfor dekket jeg julebord her en dag. Fordi jeg fikk lyst. Jeg kjeder meg aldri når jeg er hjemme. Kanskje fordi jeg finner på slik galskap. Slik kos. 

Med hyasinter som sprer lukten sin helt opp i andre etasje, med kongler store som en hånd. Med messing og papirjuletrær…

… og med en liten julekule i glasset, kommer jeg til å ønske familie og venner velkommen til vårt julehus.

Når den tid kommer… 
Med ett av disse bildene deltar jeg i Bolig Pluss sin bordekkingskonkurranse. Premien er helt meg, men konkurrentene er flinke og mange. Ta en titt her, og stem på den du liker best.

Messing bruktbutikken
Rådyr Kremmerhuset
Papirtrær Miss Etoile
Tallerkener Porsgrunn
Gullpute Ellos
Kongler moder natur

Comments

 1. says

  Dette var virkelig nydelig. Jeg er en av samme slag som deg. Å kose seg med litt juleting allerede i slutten på oktober/november bryr jeg meg fint lite om. Jeg synes det er greit og bli ferdig med det meste i november og bare bruke desember på å kose seg og gjøre koselige julesyssler.
  Lykke til i konkurransen.

  klem klem

 2. says

  Så koselig bord du har dekket. Har fulgt med bloggen din en stund og her er det jammen masse fint å se.
  Har meldt meg på som følger i dag. Sjekk gjerne ut min blogg også hvis du har lyst. bruktogblandet.blogspot.no
  Ønsker deg en fin kveld videre.
  Vennlig hilsen Marit

 3. says

  Herlig juleinspirasjon! :) Nå er det bare å glede seg – nyt klementiner og julemarsipan i mens 😉

  Stor klem fra Lite hi

 4. says

  Nydelige bilder Marthe! :) jeg er akkurat slik som deg! Har allerede spist klementiner, og julemarsipan blir det også snart! 😉 Jeg jobbet i kremmerhuset en periode, og elsket når vi hadde julebutikk. Savner den fine førjulstiden der. :) Det juletreet du har der, hvor har du kjøpt det? likte det så godt! :)
  Fin tirsdag til deg!
  klem

 5. Goro Skarpsno says

  Jeg er så enig, Marthe! Jeg spiser også mine klementiner med glede, i god tid før 1. desember. Det er jo liksom noe av kosen synes jeg! Og julemarsipanen nytes! Kjempefine bilder, jeg kom skikkelig i julestemning 😀

 6. says

  Nydelig Marthe, du fikk en velfortjent stemme av meg! Jeg er av de som venter med jula sånn at det blir fullt ut julebonanza hele desember, men syns ikke det gjør noe at andre begynner, så du skal bare kose deg 😉
  Lina

 7. Åshild says

  Heeelt nydelig! Perfekt! Jeg er enig i alt, men blir dratt mellom det jeg er vokst opp med – lilla i advent, og julepynt fra lille julaften. Klarer ikke helt å bestemme meg… Lille julaften blir magisk, men skulle egentlig gjerne konvertert til hele-desember-pynta hus!

 8. says

  Så lekkert!! :) Ble kjempeglad for å plutselig snuble over bloggen din… Leste gamlebloggen din, og gjensynsgleden var stor! Så fint dere har fått det i nytt gammelt hus :)

 9. says

  Å, så LEKKERT! Jeg har stemt!! Som alltid blir det fint, det du holder på med. Det lille ekstra:) Er akkurat som deg og koser meg med jula så lenge jeg kan. Elsker at klementinene har kommet i butikken igjen.

  Glad du ikke har gitt deg med blogging, selv om du er aktiv på instagram også. Er ikke så flink på kommenteringa om dagen, men du følges! Ha en fiiiin helg!

 10. Ida R says

  Åh, jeg har tydeligvis hatt nettfri denne uka, jeg har jo ikke fått med meg de 3 siste innleggene dine…! Så ser jeg dette julebordet og jeg smelter helt:) Jeg gleder meg sånn til jul selv i år!! Og den har kommet for fullt i butikkene her om dagen å det er greit. Ser på det som litt oppvarming:) Så får man heller bare overse det om man syns det er for tidlig;)
  Her blir det jul hjemme oss for første gang med en ettåring i hus og mor som skal stå for julematen! *spent*

  • says

   Det var en herlig kommentar, tusen takk skjønner du! Så stas med jul med ettåringen- en absoluttmherlig, men slitsom alder;-)

 11. says

  Så lekkert julebord! Og veldig fint hus dere har:) Jeg lurte på hvor spisebordet deres er fra, og hvilken farge dere har på Karlstad-sofaen deres? Driver å samler inspirasjon til nytt hus:) Mvh Tonje

  • says

   Hei Tonje! Beklager sent svar. Så koselig å høre at du liker hjemmet vårt:-) Spisebordet vårt har vi kjøpt på A-møbler, men det var ett av de siste bordene som ble produsert av denne typen. Vet at House Doctor har et lignende. Fargen på Karlstad-sofaen heter Mørk grå. Lykke til med alle valgene i det nye huset:-) Spennende! Smil fra Marthe

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *