Adventsarkja

«Tusind tak, min søde pennevenninde». Dette skrev Marthe, 10 år, til Mette fra Odense. «Hej, mitt navn är Carolin». Dette sa Marthe, 13 år, da hun møtte Nicklas fra Stockholm på Rhodos i 1997. Språkforvirra? Knotete? Ja, der har du meg. Og det har ikke blitt bedre av å vokse opp på Toten, for deretter å ha bodd i Bodø, i Bergen og i Oslo. Før det ble Stryn.
Derfor sier jeg: «dette er arkja«. Arkja er rommet som står uforandret. Som har fått slippe plater på veggene og senka tak. Det har det bredeste gulvet og de tjukkeste veggene. Og her ser vi fjorden og lysene fra sentrum.

Og dette rommet gjør meg like forvirra som språket mitt gjør meg. For jeg blir liksom aldri venner med det. Selv om det allikvel er favorittrommet mitt her i huset. Du blir litt forvirra du også, ikke sant?

Men i dag, i adventsdrakt og med pepperkake og te på bordet, så er arkja et fint sted å være. Vi har fått hvite tepper på jordene utenfor, og på sprossene ligger det en myk dyne av snø. Riktig så adventsfint. Ser dere treet jeg har laget av gamle boksider og en lerkekvist? Inspirasjon fikk jeg av et tre jeg så inne hos alltid like inspirerende Ann Merete, og i dag tidlig måtte jeg prøve å lage noe lignende. Det skal få en stjerne i toppen før jeg kan kalle det ferdig.
En liten lunsjpause på arkja er alltid kjærkomment. I dag stod elg og stjerner på menyen. Kombinasjonen er bedre enn du kanskje skulle tro.
Ha en super torsdag alle sammen, og hjertelig velkommen til nye lesere. Det er så fint å ha dere her!

Comments

 1. says

  Å, nok et herlig innlegg fra deg! Et innlegg som får meg til å ville kooose meg. Med pepperkaker og «papirklip». Jeg er også forresten en språkadoptør. Er jeg lenge på et sted med en annen dialekt, begynner jeg å tenke på den dialekten. Og etter hvert popper det ut ord som ikke egentlig er mine, hehe.

  Ha en fin ettermiddag, fineste Marthe!

 2. says

  Fine adventsarkja! Så gøy at du har prøvd deg på treet! Jeg kjøpte det i en av blomsterbutikkene på messa, men man kan jo absolutt lage det sjøl også! Synes det ble veldig fint å bruke boksider! Søt lunsjmeny du har også 😀

  KLEM!

 3. says

  He, he, kjenner meg igjen i språkforvirringen. Kommer du langt nordra? er et standardspørsmål. Jada, Lillehammer. Lillehammer + Sunnfjord = Nordnorge. Har ord og tonefall herfra og derfra, og slik er det. Du har forresten en nydelig hus, elsker disse gamle vestlandshusene;

 4. says

  Du det hjemmet ditt er så fint! Jeg tipper at det er et sånt lunt og varmt sted der man føler seg hjertelig velkommen allerede når man står i gangen med skoene på fortsatt. Eller når man sitter på en annen kant av landet og leser og ser på bilder for den saks skyld 😉 Kos deg med førjulstida Marthe!

 5. says

  Jeg bare elsker hjemmet deres! :) Det lerketreet var jo bare supersøtt! :) Morro når man finner inspirasjon hos andre.
  Fin desemberkveld til deg!

  • says

   Nemmen, er du opprinnelig raufossing? Jeg er fra Reinsvoll! Visste jeg egentlig dette? Har jeg hørt det i en eller annen ammetåke?;-) I såfall, veldig morsomt:-)

   Håper helgestarten har vært god i Bergen!

   Gode klemmer til en totning fra en annen

 6. says

  På tal om språksforvirring, Svensk, Norsk, Svorsk, spansk og litt engelsk.
  Men det er bara charmigt har jag hört & var du trygg, jag läser inga «feil» i neon norske blogger *haha*

  Å jag ser absolut inga feil i arkja, jag ser bara kos & massa kreativitet.

  //Sessan

 7. says

  Nemmen!! Er du totning 😉
  Blir stadig beskyld for å være fra toten her på Lillehammer, men er da egentlig lænning, fra verdensnavle Dokka.
  Visse likeheter i dialekta deromkring, det er jo bare snakk om et steinkast i grunn 😉
  Fineste arkja!! Alltid de friskeste kombinasjoner hos deg, Love it!
  Fin uke!
  Klem

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *