Så, så… det går nok bra

Lykken vokser på vår egen åker, og kan ikke plukkes i fremmede hager.

… Og lykke, det er faktisk det jeg kjenner på når bittesmå frø, som først har blitt trillet ut av den trygge papirposen de ble kjøpt i og sådd av uforsiktige barnehender, plutselig har slått rot og strekker seg freidig mot himmelen.

Jeg, som dreper alt grønt som kommer i hus, har klart å dyrke frem noe helt eget. Mestringsfølelse! Og noe å bli hekta på. Jeg har blitt plantenerd, og sleper med meg kilovis av hagebøker hjem fra biblioteket.

Tenk å kunne gå ut i hagen og hente basislikum til pastaen, timian til potetene, dill til skalldyrene, rosmarin til foccaciaen. Ta seg en sukkerert som snop, en cherrytomat her, en søt jordbær der. 

Enn så lenge går det bra, der de står i soveromsvinduet og gir oss grønn glede. 

Så får vi heller få dommen litt lengre utpå våren. Mest sannsynlig må vi kjøpe sukkerertene våre i år også. Men enn så lenge er håpet lysegrønt. Og spirende.

Comments

 1. says

  Så fine bilder! Det er så deilig når spirene kommer opp og sier at det snart er vår. Sukkererter har jeg forresten best erfaring med å så rett ut. Det er vel egentlig det eneste jeg har noen form for vellykket erfaring med, så jeg er veldig glad i å fortelle om det 😉

 2. says

  Oh, dette skal jeg følge med på med interesse! Jeg er nemlig ikke så grønn i fingrene og har i grunnen lyst til å prøve meg på såing.. men så gir jeg liksom opp før jeg har prøvd fordi jeg nesten veit det kommer til å gå gæli. Krysser fingrene for at dine er grønne i vår! :)

 3. says

  Åh, nå ble jeg inspirert til å så litt!!
  Nydelige bilder, herlig prosjekt for små og store! Ha en god dag og en fin helg snart:-) klem

 4. says

  En liten trøst: jeg tar livet av alt kjøpt grønt som kommer i hus. Men det jeg har sådd sjøl får jeg nesten et «mor-barn-forhold» til og steller etter alle kunstens regler. Det gir en enorm glede som ikke kan kjøpes. Kos dere med det grønne og ha ei fin helg ganske snart. Innspurten av årets vintersesong…..

 5. says

  Så koselig i vinduskarmen ♥
  Det er så herlig med egensådd:)
  Og så koselig for ungene og se det spirer og gror…

  Ha en fin dag! :)

 6. says

  Så flotte bilder! :) Jeg har heller ikke grønne fingrer, men drømmer om å ha en fin hage full av fine blomster, og ikke minst urter og grønsaker. Men det blir vel bare med drømmen! 😉
  Fin kveld til deg!
  klem

  • says

   Hihi, kans virkelig ikke skjønne at jeg har fått til dette. Og de lever fremdeles, skal jeg si deg! Et under!

   Ha en strålende lørdag, kjære du!

   Mange klemmer

 7. says

  Min såglede fikk seg et kraftig skudd for baugen det året jeg hadde sådd masse urter, spesielt mynte, i bakgården, og rotta spiste alt sammen… Og jeg som hadde sett frem til en sommer med masse mojitos. Det er bakdelen med å bo i en bygård i sentrum! Men er snart klar for å prøve igjen, kanskje i år er året?

  • says

   Mmm…mojitos! Nå fikk du meg til å drømme meg bort til sene sommerkvelder med en iskald mojito i hånda.Men så kjedelig at det ikke gikk etter planen. Prøv igjen i år! For meg er det virkelig et under om dette funker, hehe.

   Ha en strålende dag!

   Klemmer til deg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *