Verdens beste krydderboller

Disse kommer faktisk med garanti! Etter at jeg la ut denne oppskriften på bloggen i fjor, vet jeg om flere som har satt disse bollene på den faste julebakelista si. Oppskriften stammer fra mannens tante, og i mannens slekt er det naturligvis nynorsk som gjelder. Så her får dere oppskrift på verdens beste juleboller, på Norges fineste skriftspråk.

IMG_3032-2

KRYDDERBOLLAR
Ca 500 g kveitemjøl
100 g sukker
1 ts kardemomme
2 ts kanel
½ ts nellik
½ ts ingefær
60 g smør
3 ½ dl mjølk
50 g gjær
100 g rosiner
100 g mandlar, grovhakka
Egg til pensling
Hald igjen litt av mjølet. Bland alt det turre og smuldre i smøret. Rør gjæra ut i lunka mjelk. Bland til jamn deig og la den heve til dobbel storleik. Bland i rosiner og halvparten av mandlane. Trill ut ca 20 bollar. Etterhev til dei er lette og fine. Pensle med samanpiska egg og dryss med mandlar. Steik bollane midt i omnen ved 225-250 grader i ca 10 minutt. Avkjøl på rist.

Husk og bruk H-melk og ekte smør, da blir de ekstra gode.

Beklageligvis forsvant fotolyset før jeg fikk tatt bilder av det ferdige resultatet. Men jeg skal love dere at bollene forsvant raskt. Barna ble møtt med julelukt da de kom hjem fra barnehagen, og med fyr i peisen, pysj på klokka 16 og julefilm på tv var stemningen for den første helga i advent satt. Den beste tida av året!

Ønsker dere ei god helg!

//MARTHE//

Comments

  1. Katrine says

    Bollene bakes i skrivende stund med lillemann på seks måneder i sele på ryggen! Spent på resultatet 😃

    • marthe says

      Så koselig å høre Katrine! Og veldig fint at lillemann får være med på bakestunden. Håper han liker de gode duftene som følger med disse bollene.

      Ønsker deg ei god adventstid!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *