Oh, dear!

 For to helger sider reiste mannen min og jeg en tur til Amsterdam. En by som overrasket meg positivt! Jeg har aldri hatt noen sterk dragning mot Amsterdam, mulig jeg har forbundet det vel mye med et distrikt av den røde sorten og kaffebarer med tvilsomt innhold, men dette var virkelig en by spekket med sjarm, koselige gater, spennende butikker, kafeer med varme kopper og god mat. Vi hadde ingen planer, annet enn å rusle gatelangs, ta dagen som den kom og kanskje ta en joggetur langs kanalene. Og det gjorde vi! En fin måte å oppleve byen på.

En butikk som virkelig fascinerte meg var The Otherist. En liten, annerledes og spennende butikk. Her kunne du finne utstoppede dyr, insekter i glass og ramme, apotekerglass, gamle plansjer og kart, medisinflasker og andre rariteter. Alt eksponert på en stilfull og kul måte. Og mannen bak disken var omtrent like kul og stilig som butikken sin. Inspirerende!

IMG_3042-2

Her jeg bor er hjortejakt stort, og jeg tenkte at jeg ikke kunne være noe verre enn svigerfar og andre rundt her som jakter og stadig kommer hjem med hjort. Jeg tok derfor den lette varianten, og fløy hjem et flatpakket hjortehode, som jeg monterte selv. Nå pynter det opp hodet og minner oss om en fantastisk helg i Amsterdam.

The Otherist har også nettbutikk, verdt å sjekke ut.

Ha en fin mandag, og kos dere med kalenderen i morgen!

//MARTHE//

Comments

 1. says

  Hehe, fin måte å ha et hjortetrofe i hus, det! Vi har forsøkt å jakte vår egen i år, men ingen hell, så vi kjøpte et slakt og parterte i går. Masse deilig hjortekjøtt i fryseren nå…
  Amsterdam er superfin, kom som en hyggelig overraskelse på meg også! Den er mer en rødt og tvilsomme kafeer, ja…

  • marthe says

   Hjortekjøtt er fantastisk godt, og nesten eksotisk for en østlending som meg. Nå er vi grunneiere (men jakter ikke), og da er vi så heldige at vi får hjortekjøtt fra de som jakter på marka vår:-) En veldig grei deal, der altså;-)

   Ja, Amsterdam overrasket på så mange måter! Litt som København i stort format. Trivdes veldig godt!

   Ønsker deg ei god adventstid!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *