ny bildevegg og spirende hegg

4. april, det var sist jeg satt ved det lille trebordet mitt, midt i huset. Etter det lot jeg kameraet få en liten pause og satte hode og sinn i ferie-modus. Noen oppdateringer på Instagram og Snapchat blir det alltids, men det er deilig å senke skuldrene og ha fullt fokus på barn og familie og påskebesøk og påfyll av helt andre ting enn det man fyller hverdagen med til vanlig. Påsken har vært så fin! Den fineste, kanskje? Jeg har blitt 33 år siden sist, og jeg oppsummerer alltid det siste året før en ny bursdag. Konklusjonen er at jeg er mer tilstede i meg selv enn noen gang tidligere. Tryggere, gladere, lettere. Takknemlig for å bli et år eldre.

Huset har stort sett vært fylt med besøk. Besøk av den gode sorten. Besøk som gir energi og store smil. Familie, tantebarn, venner. Overraskelsesbesøk og planlagte besøk. Besøk der du åpner døra iført tidenes slappeste joggebukse og ser 20 av vennene dine stå med blomster og gaver og synge bursdagssang. Besøk som gjør deg takknemlig lengst inn i hjerterota.

Vi har vært mer i stua vår enn før. Jeg liker rommet bedre etter at det ble mørkt. Når vi tenner lysene der om kvelden, har noe varmt og godt i koppen, venner i sofaen eller bare sitter med en god bok, ja, da er det rene kafèstemningen der inne. Helt annerledes enn før, da rommet føltes litt sterilt. Nå har det blitt vår lune hule.

_MG_9985

_MG_9990

Fredag før påske gjorde jeg en stylingjobb halvannen time herfra. Med fullastet bil, sol inn vinduet og nye kafè- og blomsterbutikkbekjentskaper som selskap denne dagen, ble jeg inspirert til å kjøpe noe nytt til veggen i stua. Sebra-trykket fra Kay Bojesen hang og ventet på meg i butikken, og dette trykket gjør meg så glad. Lekent og fint på samme tid. Det ble en aldri så liten påske-gave til meg selv som klapp på skuldra for at stylingjobbene blir flere og flere. Gjett om jeg koser meg!

_MG_9995

Vips, så ble det en «ny» billedvegg i stua. Alle bildene hadde jeg fra før, med unntatt av sebra-trykket.

_MG_0002

Min desiderte favoritt-vårlukt er hegg. Og nå spirer den på stuebordet vårt! Det er fint å jukse ved å ta inn noen grener tidlig på våren.

_MG_9972

Nå er jeg glad for at hverdagen er her igjen. Gode rutiner, struktur og planlegging har fått en større plass hos meg, og jeg kjenner at jeg trives veldig godt med det. Fra å ha vært et særdeles stort surrehue har jeg mer ro og fred i kropp og sinn når dagene planlegges litt. Og jeg får gjort mer. Nå skal kameraet opp og frem igjen, og jeg gleder meg til å forevige mer og mer av våren, sola, spirende grener og stylingjobber.

Håper du blir med på ferden!

//MARTHE//

 

Comments

 1. says

  Jeg har vært med på ferden en god stund allerede, og blir definitivt med videre:-)

  Jeg malte en av veggene på kjøkkenet i dempet sort i fjor og fikk akkurat samme opplevelse som deg, rommet ble lunere og vi bruker det mye mer enn tidligere. Drømmer om en sort vegg i stua også, men mannen sier plent nei. Jobber fortsatt med saken, noen ting er verdt å kjempe for! *ler*

  Rart det der med planlegging… Jeg jobber med å lære meg å planlegge mindre, og er nå på god vei til å finne det jeg vil kalle «en gyllen middelvei» mellom planlegging og spontanitet. Balansen er fin nå, håper jeg klarer å holde den der :-)

  Ønsker deg en riktig god helg, nyt!

  Klem, Janniche

  • marthe says

   Hei Janniche!

   Jeg heger så voldsomt etter med kommenteringen her, men du skal vite at jeg satte stor pris på den lange, fine kommentaren fra deg. Artig at du også hadde samme opplevelsen med Dempet sort. Det er virkelig en fantastisk farge! Håper du får den sorte veggen i stua en gang i fremtiden, hehe.

   Ja, det var den gylne middelveien… det er vel den vi alle bør strebe etter. Men vanskelig er det, enten det går den ene eller andre veien!

   Ha en fortsatt fin vår, Janniche!

   Klem fra Marthe

 2. Marion says

  Jeg følger stadig med på oppdateringene dine, og blir inspirert gang på gang:).

  Vi holder på å renovere et over 100 år gammelt hus som ser ut til å likne deres. Det hadde vært moro å se den helhetlige romløsningen dere har, spesielt i 1.etg for gode ideer. Vi er snart ferdig med 2etg, og da står 1.etg for tur;).

  Ps. Den mørke fargen i stua, fikk meg til å velge dyp blå i loftstua vår… og jeg er veldig fornøyd 😀 👍.

  • marthe says

   Hei Marion!

   Veldig, veldig seint svar fra meg, det beklager jeg, for kommentaren fra deg var jo så fin! Veldig hyggelig å høre at jeg kunne inspirere litt når det gjaldt fargevalg. De mørke fargene er deilige, jeg kjente det var helt rett for stua. I alle fall for en stund, hehe.

   Godt tips å lage et innlegg med planløsning, kanskje det kunne være interessant for folk å se. Det skal jeg prøve å få til!

   Så spennende med renovering, lykke til videre i prosessen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *