bursdag!

Den siste uka har hatt et festlig preg over seg, da både den lille babyen min (som plutselig er seks år) og jeg selv har fylt år. To dager før 27-årsdagen min fikk jeg nemlig den fineste bursdagsgaven jeg kan tenke meg, så midten av april byr på kake-bonanza, ballonger og flere frokoster på senga. Herlig!

Her i huset elsker vi å feire. Vi feirer alt fra helt vanlige, kjedelige hverdager til de større anledningene. Men felles for feiringene er at vi ikke styrer så mye. Jeg synes det har blitt et massivt fokus på å gjøre ekstremt mye ut av spesielt barnebursdagene, og jeg får helt bakoversveis av kunstferdige kaker til flere tusen kroner og makeløse bord der mor i huset virkelig har fått svingt design-tryllekosten sin. Her overlot jeg innkjøpene til bursdagsbarnet og pappaen, og det var helt greit da seksåringen ønsket seg frossenpizza til mat. Kanskje ikke mitt førstevalg om jeg skulle få bestemme, men det er så kult for bursdagsbarnet å få regien over sin egen dag. Som regel bestemmer vi voksne det aller meste, så det å få lov til å bestemme og ta ansvar tror jeg er sunt og fint. Noen kvister ble tatt inn fra hagen, og vimpelrekken på muffinsene laget jeg til en bursdag for tre år siden. Bursdag i en fei, med andre ord!

_MG_0022
_MG_0013  _MG_0021

Vi hadde rebusløp og skattejakt, og sist, men ikke minst den store slageren på barnebursdagene våre: disco! Da er vi voksne med og slår oss løs i dansen, og dette er noe barna synes er supergøy! Voksne som leker og ikke tar seg selv så høytidelig er viktig både for store og små.

Og når bursdagsuka er over er det godt at det er et år til neste gang.

Lag dere en god dag, og ikke glem å feire livets små og store øyeblikk!

//MARTHE//

Comments

 1. Kristine says

  Hei! Det er ikke ofte jeg kommenterer hos deg, men måtte bare legge igjen en kommentar nå. Så flott innlegg fra deg og så deilig at ikke alt må være «perfekt». Synes du har en kjempefin blogg med god balanse. Alltid en fryd å stikke innom deg:) Hilsen en trofast leser gjennom mange år:)

  • marthe says

   Hei Kristine!

   Bedre sent svar, enn aldri å svare, er det ikke sånn? Tusen takk for fin kommentar, det er veldig hyggelig å høre fra dere lesere:-) Og godt vi er enige om at alt ikke behøver å være perfekt. Spesielt når det kommer til ting og anledninger som skal være på barnas premisser, da er det veldig greit å senke prestasjonskravene til mor;-) Håper du fortsetter å lese bloggen i flere år til, velkommen er du i alle fall!

 2. Åshild says

  Gratulerer! Det så og hørtes veldig hyggelig ut! Nydelige farger sammen!
  Enig med deg – og her hos oss er vi av de få som fortsatt inviterer hjem…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *