RABARBRABRA SAKER

Nederst i hagen står en villig rabarbra, som allerede i mars viste tegn til at den hadde planerom å vokse seg stor og romslig. I år også. Den folder seg ut, med store, grønne blader. Som hatter eller paraplyer. For du visste vel at rabarbrablader er ypperlig regnbeskyttere? Bryt av en kvist og prøv neste gang gang dråpene faller fra himmelen. Sommerregnet er ekstra fint under et rabarbrablad.

Jeg forsøker å være flink til å bruke det som vokser på gården. Nå er rabarbraen i sesong, og målet er å bruke det meste. Men så er det den tiden, da… Sommeren er en tid på speed, alt går litt for fort i forhold til hvor mye tid jeg vil bruke på å bare nyte og gjøre hyggelige ting, som å lage rabarbrapai. Heldigvis har jeg en svigermor i nabohuset som er forbilledlig flink til å bruke råvarer hun finner i naturen, og denne uken fikk vi servert deilig rabarbrasuppe til dessert. Sommer i en kopp! Sitronmelissen fant jeg i en krukke i utestua, og litt naturell yoghurt ga et syrlig hint til den søte suppa. Jeg spurte etter oppskriften, men hun lager det meste på slump, så HER har jeg funnet en oppskrift jeg kan bruke som inspirasjon, og heller tilsette litt ekstra godsaker, som rosiner, det gjorde nemlig svigermor. Og psst; trikset for å få den dype, fine fargen er visstnok å tilsette litt solbærsaft.

_MG_2622

_MG_2624

_MG_2627

_MG_2631

Smuldrepai er verdens enkleste dessert, og noe jeg ofte tyr til ved overraskende besøk. Da er det bare å hente opp bær fra fryseren (eller enda bedre, gå ut i hagen å plukke), slenge alt i en form, blande like deler smør (romtemperert), sukker og mel og smuldre over bærene og frukten. Til denne formen brukte jeg 150 g av hver. Jeg liker også å strø nøtter og sjokolade på toppen, og gjerne et dryss kanel. Inn i ovnen med formen på 200 grader i 30 min. Server med is eller creme fraiche. Sommer i en form! I kaken på bildet brukte jeg rabarbra, bjørnebær og blåbær.

Nyt naturen, spis godt!

//MARTHE//

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *