høst og epler

 

 

Jeg elsker årstida vi er inne i. Elsker! Og Vestlandet, min landsdel, viser seg fra sin aller vakreste side om dagen. Fargene i fjellet er nesten ikke til å fatte, det har eksplodert i gult og rødt og grønt. Temperaturen minner mer om august, og de siste dagene har jeg hatt noen fine turer i fjellet der jeg har sanket d-vitamin og lys før vinteren etterhvert kommer (men la oss ikke snakke om det).

I dg blir det eplepai til dessert. Det gjelder nemlig å utnytte råvarene mens de er her. Friske og ferske epler rett fra greina eller fra butikken, norske og sursøte – nam, det er godt det!

_MG_5063

 

_MG_5058

_MG_5062

_MG_5066

 

Jeg bruker verdens enkleste oppskrift. Den slår aldri feil, og som regel har jeg ingrediensene i skapet.

3 epler

150 g romtemperert smør

150 g mel

150 g sukker (jeg bruker noen ganger litt mindre, ca 100 g, og det funker fint

kanel

Kna sammen ingrediensene, smuldre det over oppskjærte epler i en ildfast form, strø kanel på toppen og inn i ovnen. 30 min på 200 grader. Is er obligatorisk til.

Nå må jeg løpe ut i høstværet igjen, jeg har nemlig ikke ro til å sitte inne når det er slik som nå!

//MARTHE//

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *