BANANKJEKS MED VALNØTTER

Å kaste mat er noe av det kjedeligste jeg vet. Det er rett og slett trist å kaste noe som har grodd og vokst og modnet; og så har det ikke tjent til noe annet enn som fyll i søppeldunken. Jeg prøver å være bevisst, men innser med skam at mye fremdeles blir stående ubrukt i kjøleskapet helt til det blir for gammelt til å brukes. Jeg forsøker å fryse det som kan fryses og bruke det som kan brukes. Og noe av det som er lettest å utnytte på sitt siste stadie er bananer. Det er nesten ikke grenser for hva du kan bruke brune bananer til. Brød, is, smoothie, grøt, kaker,kjeks. I går kveld bakte jeg banankjeks mens resten av gjengen var på svømming. Jeg måtte snike unna noen få stykker til foto i dag, for disse forsvant fort! Gode som de er, men supergode med brunost på. Og at disse søte og gode kjeksene er uten sukker, det skulle man ikke tro.

_MG_5505

_MG_5509

 

Banankjeks med valnøtter

Oppskrift fra Lise Von Krogh

3 godt modne bananer
0,6 dl rapsolje
1 frøene fra 1 vanliljestang
3,5 dl havregryn
2 dl revet kokos (kokosmasse)
1/2 ts maldone salt
1 ts kanel
1/2 ts kardemomme
1/4 ts malt nellik
0,5 dl mandelmel
2,5 dl lett knuste valnøtter

Jeg brukte i tillegg solsikkefrø som topping på noen av kjeksene. Nesten gang skal jeg ha noen med chiafrø.

Slik gjør du:
Mos bananene godt med en gaffel i en bolle. Ha i rapsolje og vanilje og mos til blandingen er glatt og uten klumper.
I en annen bolle blandes øvrige ingredienser godt samen. Ha i bananmosen og bland alt sammen godt, du må kanskje bruke hendene til dette. Bruk en spiseskje og hendene til å lage små kuler som du presser litt ned på 1-2 bakebrett kledd med bakepapir.
Stek kjeksene i midt i ovnen på 175 grader i rundt 20 minutter. De skal være litt brune i kantene når de er ferdige.

Takk for oppskrift, Lise! Prøv disse, de var virkelig gode. Nå har jeg nettopp smelt i meg tre stykker og er superklar for å løpe intervaller i min favorittmotbakke. Hei, energi og hei, smakfulle, søte, sunne nytelser!

//MARTHE//

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *