Mens snøen daler…

Da jeg var ute og ruslet på tunet i går måtte jeg stoppe opp og kikke opp mot de bare asketrærne våre. Det var liv der oppe. Fugler som fløy fra grein til grein og sang for full hals. Små lykkelyder som kom fra hektisk aktivitet og arbeid. Jeg måtte stoppe opp og lukke øynene litt, kjenne på vårstemningen og plussgradene. Helt til jeg kom på at det fremdeles er januar og at jeg egentlig ønsker meg snø.

Og i dag kom den; snøen. Nå laver det mykt ned utenfor vinduene, og jeg håper, håper at det legger seg. Januarlyset blir ekstra vakkert med hvite omgivelser.

Jeg og pus og minstejenta bruker dagen innenfor husets fire vegger. Spiller spill, tegner, ser på film og koser. Sånne gode sykeaktiviteter. Også ser vi på snøen som daler og planlegger alt vi skal finne på når vi er friske.
_MG_6584
_MG_6586

_MG_6590

_MG_6593

På bordet ligger to av de viktigste bøkene jeg har rundt meg om dagen. Den ene rommer alt av notater, ideer og lister til bokprosjektet mitt. Den andre, «Hverdagslykke» av psykolog Daniel Bergheim Botnmark, fikk jeg av en god venninne. I tolv uker følger jeg et program i boka med konkrete øvelser som skal bidra til at man stresser mindre, setter mer pris på det man har og nyter øyeblikket. Perfekt for meg som digger hverdagslykken mer enn noe annet.

Og nå skal jeg krype opp i stolen her og finne nettopp det; hverdagslykke. For en god bok, en pus, en kosete, småpjusk jente og en kopp te er nettopp det; hverdagslykke.

GOD HELG!

//MARTHE//

Comments

 1. says

  Du kan bare komme hit for å base i snøen altså, nå ser jeg snart ikke ut av kjøkkenvinduet lenger på grunn av haugene med snø. Skikkelig innlandsvinter i år altså!
  Så koselig krok – og du må gjerne skrive litt mer om den boka når du har kommet lenger i den. Om den har noe for seg? Kunne vært noe for meg også, kanskje :)

  Klem!

  • marthe says

   Hehe, jeg ser at dere nesten snør på der øst! Hjelpe seg. Her sitter vi og venter på snøen, jeg har såå lyst til å gå toppturer, men vil helst ha pudder;-) Hilsen pysa, hehe.

   Boka jeg nebnte heter «Hverdagslykke» og er skrevet at psykolog Daniel Bergheim Botnmark. Du følger et 12-ukers opplegg med ulike ukesoppdrag. Nydelig liten bok.

   Håper du får ei strålende helg, Ann Merete!

   Klemmer fra meg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *