VED UKESLUTT

Jeg jakter på den gode fredagsfølelsen ved å tenke tilbake på uka og det som er verdt å ta med seg inn i helga. Jeg prøver å vri fokuset vekk fra at vi har sykdom i huset for femte dag rad, og heller se på det fine som har skjedd. Her kommer mine gylne høydepunkter fra denne uka.

Jeg er takknemlig for å ha oppdaget yoga for fullt. Fra å ha droppet innom en og annen time på treningssenteret, mer eller mindre tilfeldig, har jeg nå bestemt meg for å gå all inn i denne helhetlige formen for bevegelse og tankesett. Jeg har gjort yoga èn eller to ganger hver dag de siste to ukene og merker allerede forandringer i pust, fleksibilitet og sinnsro. Jeg har meldt meg på et ti ukers yogakurs, og planlegger å dra på et retreat i august (som kombinerer yoga og fjellturer – hvor bra er ikke det?)

_MG_7613

Jeg ser at boka mi tar form. Det er spennende, altoppslukende og intenst. Og jeg skulle ønske jeg kunne gjort dette for alltid.

Små pakker har kommet i posten i det siste. Et håndskrevet brev fra bestevennen i nord. En søt pakke fra Hei, fredag. Brevet inneholdt Katrines favorittoppskrift, og den skal testes i helga. Takk, kjære venn! Pakken fra Hei, fredag inneholdt blant annet resirkulerte bager fra Baggu. Jeg har som mål å gå vekk fra plastposer når jeg handler (det er så irriterende å ha glemt handlenettet når du står i disken… jeg trenger å få det inn i rutinen, og Baggu-nettene er hendige å ha i veska) Og det var neglelakk, sjokolade og scrunchies i pakken også. Hurra, hverdagslykke!

_MG_7671

Lakkerte negler en torsdagskveld. Fordi formen var laber og lakkerte negler hjelper på dårlig form. Bare prøv.

Jeg er takknemlig for at mannen min og jeg klarer å finne pauser i en travel tid. Vi har enormt med baller i lufta begge to om dagen, men allikevel klarer vi å smette inn en kveldsmatdate (Ikke hver kveld, men nesten), en klem ved kjøkkenbenken, en kaffekopp ved kontorpulten når vi begge jobber hjemme. Og kyss, det er viktig. Ikke slutt med det.

_MG_7649

Eldstejenta og jeg går på kulturskolen sammen. Vi har med oss en liten og en stor fele og har stor glede av å finne ut av dette instrumentet sammen. Det er aldri for sent å lære noe nytt.

I løpet av de siste 24 timene har jeg vært på åpningen av en fantastisk konseptbutikk i Stryn, Nerio + Fend,  drevet av to tøffe jenter, shoppet hos en venninne som driver interiørbutikken Voma og vært på kafè med ei jente som i disse dager lanserer en ny merkevare, SignalNorway. Alle fire er sterke, tøffe jenter som har gjort noe med drømmene sine. Satset, satt dem ut i livet. De bor i en liten vestnorsk bygd med stor takhøyde, og jeg blir så inspirert av slike mennesker. Og så kommer jeg på at jeg gjør noe med drømmene mine selv om dagen. Heia oss jenter!

_MG_7683

_MG_7687

Jeg er takknemlig for den imaginære legetimen jeg nettopp fikk av minstejenta mi. Jeg ble lyttet og banket på, og sjelden har jeg vært borti en så grundig og flink lege. Ingenting gjør meg gladere enn at barna mine finner den gode leken.

Kveldshimmelen. Den er så vakker på godværsdager at jeg springer ut med kameraet for å fange gullet i fjellet på film.

_MG_7611-2

_MG_7685

Ta deg tid til å tenke litt på hva du er takknemlig for ved uka som gikk. Det gjør godt før man entrer helga.

//MARTHE//

Comments

 1. Marit says

  Så spennende med bok;)
  Ha en fin søndag, og lykke til med videre skriving!!

  Marit;)

  • marthe says

   Tusen takk for det, Marit! Så koselig at du heier, det motiverer og inspirerer meg:-)

 2. says

  Kjenner til den problemstillingen med handlenett altså, jeg jobber med å kutte ned på plastbruken, men finner meg selv stadig i kassa – uten nett. Blir ofte til at jeg fortsatt nekter å ta med pose, og bærer alle varene i armene. Haha!
  Den retreaten hørtes fantastisk ut! Jeg har vært på jakt etter noe lignende. Om du har anledning må du gjerne sende meg link til den på mail :)
  Tenkte jeg skulle si at jeg får så ro av å lese bloggen din, og beundrer den roen og tilstedeværelsen du virker å ha. Jeg jobber med å komme dit selv. Får det til glimtvis, før hverdags-stresset tar meg igjen. Jeg får øve videre :) Ønsker deg en fortsatt god uke!

  • marthe says

   Hei Andrea!

   Tusen takk for kjempehyggelige ord. Det er så koselig å høre at du finner ro ved å lese bloggen min. Det er virkelig noe jeg forsøker å formidle, og det er så fint å høre at det funker. Jeg kan trøste deg med at jeg stadig øver på ro og tilstedeværelse selv. Det er ofte kaos i toppen, men jeg tror at ved å fokusere på det og ønske det så er vi et steg nærmere målet. Jeg skal selvfølgelig sende deg link til retreaten. Den er på verdens vakreste sted (objektivt sett, faktisk) innerst i <oldedalen i Stryn. Med vakre breer, ville elver og høye fjell får du naturen tett på kroppen. En perfekt ramme for en yoga retreat. Lag deg en god dag!

 3. Hedda says

  Jeg elsker å stikke innom bloggen din når jeg trenger en pause fra kjas og mas! Det er helt utrolig hvordan du klarer å formidle en sånn god ro i alt du skriver. Har mye å lære av deg, fine Marthe! God bedring og fortsatt lykke til med bokskriving. Klem fra småstressa jusstudent som snart deler etternavn med deg <3
  P.S deler helt og fullt tankene dine om neglelakk… Hjelper alltid.

  • marthe says

   Fine Hedda!

   Tusen takk for verdens koseligste kommentar. Det er så fint å høre at du finner ro her inne. Jeg har tro på at vi trenger disse pausene og pusterommene i de hektiske livene vi lever. Det er en rimelig kaotisk verden der ute, så vi må velge oss en dose «sakteliv» innimellom. Tenk at du snart blir en Bø`er<3 Jeg kan virkelig anbefale det;-) Nå gleder vi oss til å se dere i påsken. God klem til deg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *