#KYSSHVERDAGEN

Det er tidlig i januar og hun fine dama som er redaktøren min og jeg sitter rundt bordet. Notatbøkene våre er fulle, ideene triller ut på bordet, vi kriger (vennlig) om ordet og digresjonene er mange. Vi er i startgropen på det som skal bli en bok. Mye er på plass, men vi mangler èn viktig ting. En egen emneknagg til boka. Vi finner ord, knar, vrir og vender. En ny digresjon dukker opp, og Marte-redaktør forteller om et intervju med Per Fugelli. Hun forteller at Fugelli hadde uttalt i en bisetning at man måtte kysse hverdagen. Jeg tror vi skjønner det samtidig, for vi blir stille. Ser på hverandre og jubler! JA, der er emneknaggen vår. Kyss hverdagen! Vi googler og forsøker å finne ut om dette er noe Fugelli brukte mye, men vi finner det ikke noe sted. Ingen har brukt uttrykket på denne måten før. Takk, Per, for at du sendte oss disse ordene og gjorde at alt falt på plass.

Siden den dagen rundt spisebordet har tankene mine kretset rundt #kysshverdagen. Jeg har lært så utrolig mye i denne prosessen og virkelig «funnet meg sjæl», som jeg sa på telefonen til redaktøren min i dag. Og jeg kysser hverdagen oftere enn før. Er mer bevisst og tilstede. Og nå sprer det seg! Folk har begynt å bruke emneknaggen på Instagram, og jeg har en venninne som avslutter sms-ene hun skriver til meg med «kyss hverdagen». Flere har skrevet eller sagt til meg at de har blitt mer bevisste på de små gledene i egen hverdag etter at de ble oppmerksom på emneknaggen. Slikt berører meg mer enn de kan fatte. Så la oss lage en stor, kraftfull #kysshverdagen-bølge sammen og leve livet her og nå –  la mandag bli den nye dagen å glede seg til. Tenk så deilig å slippe å lengte etter helg fem dager i uken.

_MG_8256

Min fem #kysshverdagen i dag:

– En ny type te som jeg har fått av en venninne.

– Koriander på knekkebrødet. Masse!

– En liten hvit blomst i grønnkløveren på bordet. Den første på flere måneder. Velkommen ut av vinterdvalen!

– En god samtale med hun HER.

– At vi skal spise torsk til middag som eldstejenta fisket selv i helga.

_MG_8269

_MG_8274

_MG_8253

_MG_8284Jeg blir glad om du som blogger, er på Facebook eller Instagram bruker emneknaggen #kysshverdagen. Og til alle dere andre: bare gjør det. Stikk ut og kyss hverdagen din!

//MARTHE//

Comments

 1. CS says

  Jeg har alltid kysset hverdagene, alltid syntes at magien skjer i hverdagene og tenkt at helgene er til for å hente energi til å finne gledene i hverdagen.

  «For mens en rusler fra barnehagen og ser en blomst som står å strekker seg en høstdag, kan peke på den og snakke om den med sin lille jente, kjenne gleden spre seg i bryste og en driter i hvor svart livet er utenfor den boblen.» Et finne fra mange år siden, men som enda sprer masse varme og lys inni meg nå :)

  Hverdagene er det flest av og derfor der vi lever mest. Om #kysshverdagen får flere til å glede seg over de små tingene, er det helt fantastisk. For de beste øyeblikkene og minnene våre er tross alt hentet fra hverdagen, er de ikke?

  Du Marthe er ofte en glede i hverdagen :)

 2. says

  Hurra for verdens fineste emneknagg, som virkelig gjør meg (enda mer) oppmerksom på de fine hverdagsgledene. Det kribler i kroppen av denne boka og dette prosjektet, Marthe! For det er så fint, og deg, og så fortjent! Jeg er stolt av deg ❤
  Og samtalene med deg gir meg alltid alltid ALLTID følelsen av å kysse hverdagen.

  Jeg er en stolt og flittig bruker av #kysshverdagen
  Og den første til å bestille boka!

 3. says

  Åh, Marthe! Slike innlegg gjør bare at jeg vil, enda mer, sitte rundt bordet å skravle om livet og Per Fugellis livsfilosofi med deg. Du er så sabla dyktig! Stolt av det du får til!

  #kysshverdagen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *