FINT AKKURAT NÅ

Jeg er alltid på jakt etter fine ting, og nå ligger de som små perler i umiddelbar rekkevidde. Jeg kan bare strekke ut en hånd og plukke små skinnende øyeblikk med begge hender.

_MG_9631

_MG_9622

Bringebær. Vi plukker og plukker. Fyller lommer og beger og boller. Fryseren er full og vintersmoothien kommer til å smake syrlig og søtt av juli.

_MG_9643

Små tomater fulle av sol og varme, klare til å plukkes av stilken og rett i munnen. Det meste vi har av grønnsaker og frukt spises på denne måten. Au naturel, med mysende øyne mot sola og sommer i munnen. Og når fotografen kommer for å ta bilde av de røde herlighetene er de allerede fortært og den heldige har løpt avgårde på barbeinte føtter i gresset.

_MG_9618

Rosen som vokser ved garasjen. Jeg og pus plukker en stilk, og den tynne kvisten bærer stolt på fjorten rødmende rosehoder.

_MG_9620

Varme kvelder og alle måltider på en småblomstrete duk på verandaen. Med vimpler og en rosa sommerhimmel over hodet.

_MG_9639

Erteblomster i utestua. Duften som møter meg når jeg går inn får meg til å tenke på gamle hager, ripssaft og dovne humler.

_MG_9640

Plantene mine som er på sitt største, friskeste og grønneste nå om sommeren.

_MG_9684

Et hemmelig bjørnebærsted i skogen som aldri har vært mer bugnende. Jeg kunne stått her i timesvis uten å gå tom. Tykke, modne bær fulle av alt som er godt.

_MG_9695

Improviserte, lette middager der man tar det som finnes i kjøleskap og hage. Salat med kylling, ertespirer, pekannøtter, persille og bjørnebær ble så godt.

Også alt dette som ikke dokumenteres, men som har laget flere sider i sommerens minnebok. Fjellturer i bratte sunnmørsfjell etterfulgt av kalde bad i dype fjorder, teltturer, yoga i trange daler med øredøvende fossefall som berolighetsmiddel, ettermiddager i hengekøya, bursdagsselskap, besøk og varme seterbakker, lange, dype pust i et åpent vindu etter en heftig regnskur (og med alt dette følger disse tingene naturlig: et stadig mer nedstøvet hus, klær i forskjellige hauger rundt omkring i huset, ikke-eksisterende leggetider, jobb som burde gjøres, men utsettes, mailer som besvares for sent)

Sommeren, du er fin!

//MARTHE//

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *